Ekim 2020 Meclis Gündemi: Kredi Sicil Affı, Borç Yapılandırma, Asgari Ücret, Vergi, Prim, EYT, KYK Borçları, Nafaka

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 65 günlük tatilin ardından 1 Ekim 2020 tarihi itibariyle açılıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 65 günlük tatilin ardından 1 Ekim 2020 tarihi itibariyle açılıyor. TBMM'nin açılması ile birlikte çok uzun bir süredir hakkında verilecek kararlara ilişkin görüşmeler gerçekleştirilecek. Emlak365 olarak bizlerde TBMM'nin önümüzdeki günlerde ele almasını beklediği konuları sizler için araştırdık.

Türkiye Büyük Millet Meclisi uzun bir aranın ardından göreve başlıyor.



65 gün süren yaz dönemi tatilinin ardından 1 Ekim itibariyte açılacak olan TBMM'de hem yurtiçi hemde yurtdışında yaşanan çok sayıda gelişmeye bağlı olarak konular ele alınacak. Yeni dönemde meclis gündeminde yer alması beklenen düzenlemeleriin başında ise şu başlıklar geliyor.



MECLİS AÇILIYOR, İŞTE ELE ALINMASI BEKLENEN DÜZENLEMELER



TBMM'nin açılmasının ardından özellikle vatandaşların ele alınmasını beklediği çok sayıda başlık bulunuyor. Bu konular ağırlıklı olarak ekonomi alanında olup bazı düzenlemeler konusunda daha önceden partilerin çalışmaları bulunuyor. İşte ele alınması beklenen konu başlıkları;



KYK Borçlarının Silinmesi



KYK öğrneim kredisi borçlarına ilişkin uzun süredir hükümetten adım bekleniyor. Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak tarafından ele alınan konuya ilişkin Maliye Bakanlığı'nın bir çalışması bulunuyor. Ancak çalışamnın şu dönemde ne aşamada olduğu bilinmiyor. Meclisin açılmasıyla bu düzenlemelerin konuşulması bekleniyor.





Kredi Sicil Affı



Kredi sicil affı düzenlemesi de oldukça yüksek beklenti oluşan konulardan. Çok sayıda vatandaş özellikle kredi sicilleri nedeniyle yaz dönemi kredi kampanyalarından faydalanamadılar. Ticaret Bakanı Pekcan'ın da ele aldığı konuya dair önümüzdeki günlerde düzenleme gelmesi ve meclise sunulması bekleniyor.





EYT, Nafaka, Asgari Ücret



Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar için muhalefet partilerinden yeni kanun teklifi ve soru önergelerinin TBMM'ye sunulması kuvvetle muhtemel. Asgari ücretten vergi alınmaması, SGK primlerinde indirimler konularında bazı siyasilerin çalışmaları bulunuyor. Nafaka düzenlemesi uzun süredir Adalet Bakanlığı'nın gündeminde bu çalışmaların tamamlanması ve meclise sunulması bekleniyor.





Vergi, Prim Ödeme Erteleme ve Borç Yapılandırma



Önümüzdeki günlerde en fazla beklenen düzenlemeler ise vergi prim ödemeleri, borçların yapılandırmaları, destek ve normal kredilerin ödemelerinin ertelenmesi. Bu konuda Çalışma Bakanı Selçuk henüz çalışma olmadığını ancak Maliye Bakanlığı ile yapılacak bir çalışma sonucu düzenleme taleplerinin Ekim sonu meclise gelebileceğini bildirdi.



Emlak365.com


Gündem Haberleri