EKO İklim Zirvesi Ankara Programı Belli Oldu! EKO İklim Zirvesi Ne Zaman, Nerde Yapılacak?

Yüzlerce katılımcı ile iklim değişikliği konusunun işleneceği EKO İklim Zirvesi Ankara programı belli oldu. ATO Başkanı programın ayrıntılarını açıkladı.

İklim değişikliği ve yeşil dönüşüm konularının gündeme geleceği Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi (EKO İKLİM) bu yıl Ankara'da gerçekleşecek. Ankara Ticaret Odası'ndan (ATO) yapılan açıklamada EKO İKLİM Zirvesi programı açıklandı.

EKO İKLİM ZİRVESİ ANKARA PROGRAMI BELLİ OLDU

Ankara Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde gerçekleşecek EKO İklim Zirvesi, 30-31 Mart 2022 tarihlerinde ATO Congresium'da gerçekleşecek. Zirveye iş dünyası, kamu kurum ve kuruluları, yerel yönetimler, üniversiteler, uluslararası kuruluşlar, bankalar, sivil toplum kuruluşları ve sanatçılar gibi çok sayıda kişi katılacak.

EKO İKLİM Zirvesi, 10 bin metrekare alanda dünyanın ilk ekonomi ve iklim değişikliği fuarına da ev sahipliği yapacak. Zirvede, iklim değişikliği ve yeşil dönüşüm konusunda kurum ve kuruluşların çalışmaları sergilenecek.

2030 YILINA KADAR AZALTILMASI GEREKİYOR

Zirve başlamadan önce çeşitli açıklamalarda bulunan ATO Başkanı Gürsel Baran, herkesin bugünden başlayarak tedbir alması gerektiğini, 2030'a kadar yüzde 55 karbon salımınım azaltılmasın öngörüldüğünü belirterek, Türkiye'yi 2050'de karbon nötr sürecinin beklediğini söyledi.

EKO İKLİM Zirvesine 11 devlet başkanının da katılacağının altını çizen Baran, 300'ün üzerinde konuşmacı ile eğitimler verileceği, paneller düzenleneceği ve 10 salonda toplam 30'dan fazla etkinliğin gerçekleştirileceğini ifade etti.

TOGG İLK DEFA ANKARA'DA TANITILACAK

Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz da konuya ilişkin açıklama yaparak, yüzde 97 toplumsal desteği olan Togg'un ilk kez Las Vegas'tan sonra Ankara'da tanıtıma çıkacağını duyurdu. Zirvede büyükşehirlerde yeşil dönüşümün de işlenirken Türkiye'nin elektrikli otomobili ve çevre dostu Togg'un da sahne alacağını açıkladı.

Gündem Haberleri