Ekonomi Üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İstifa Ve Seçim Çağrısı Yapıldı!

Türk ekonomisinde yaşanan gelişmeler piyasalarda deprem etkisi yaratırken siyasette iyice ısınmaya başladı. İYİ Parti'nin ekonomiden sorumlu milletvekilleri bir açıklamada bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifa ve seçim çağrısında bulundular.

Ekonomik gelişmelerin piyasaları tepetaklak etmesi sonucu siyaset de ısınmaya başladı. İYİ Parti milletvekilleri bugün TBMM'de bir basın açıklaması yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundular.

TBMM'de ortak bir basın açıklaması yapan İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Samsun Milletvekili Erhan Usta ve Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ekonomi gündemine dair değerlendirmelerde bulundular. Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınmasının ardından Türk lirasının değer kaybına dikkat çeken milletvekilleri hükümeti eleştirdiler.

GECE YARISI KARARLARI İLE TÜRK EKONOMİSİNDE SUİKAST ETKİSİ YARATILDI

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu açıklamasında İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme ve Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınmasına dair tepki gösterdi. Alınan kararların ekonomik faturasının millete yüklendiğini söyleyen İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, “Bugün piyasaların açılmasıyla beraber Borsa İstanbul'da yüzde 9,44 oranında kayıp, döviz kurlarında ise yüzde 10 oranında yükselme kaydedildi. Türkiye'nin risk primi yüzde 50 artarak 500'lere dayandı. Sayın Erdoğan'ın gece yarısı kararlarıyla Türk ekonomisi üzerinde bir suikast etkisi meydana gelmiştir.” dedi.

Türkiye'nin yüksek faiz kararı aldıktan sonra böyle bir kriz ile baş başa bırakılmasının mantıkla izah edilebilecek bir yeri olmadığını söyleyen İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, “Faizleri daha yeni yükselttiler. Yüzde 19'a çıkmış bir faizden bahsediyoruz. Türkiye'ye çok ciddi bir maliyet yüklediler. Bu maliyete baktığımızda OECD ülkelerinin 21'inde faizin sıfır olduğunu, 4 ülkede ise yüzde 1'den büyük faiz olduğunu görüyoruz. En yüksek faiz Türkiye'de var. Tüm bunlar ortadayken bir gece yarısı operasyonu ile Türk ekonomisinde suikast etkisi yaratılması büyük bir dengesizliğin önünü açmıştır.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A İSTİFA VE SEÇİM ÇAĞRISI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaşanan bu krizin arkasındakileri millete açıklamak zorunda olduğunu söyleyen İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, “Bize gelen bir bilgiye göre Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, 128 milyar dolarlık diviz erime sürecini kamuoyu ile paylaşmayı talep etmiş. Türkiye partili cumhurbaşkanlığı ile ekonomik kaosun içerisine sürüklenmiştir. Milletimiz çok büyük maliyetlerle karşılaşmak zorunda kalmaktadır. Bundan dolayı Erdoğan, ilk olarak Merkez Bankası başkanlıklarındaki değişikliklerin nedenlerini kamuoyu ile paylaşmalıdır. Ardından da 128 milyar dolarlık döviz rezervi erimesinin bilgilerini kamuoyu ile paylaşarak istifa süreci ile beraber seçim sürecini de başlatmalıdır.” şeklinde konuştu.

İYİ PARTİ'DEN MERKEZ BANKASI BAŞKANLIĞI İÇİN KANUN TEKLİFİ!

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu Türkiye'nin en iyi çözümünün milli iradeye başvurmak olacağını söyleyerek, “Yarın TBMM Başkanlığı'na tek maddelik bir kanun teklifi sunacağız. Bu kanun teklifine göre Merkez Bankası başkanları 5 yıl süreyle atanacak ve bu 5 yıllık süre içerisinde hiçbir şekilde görevden alınamayacak.

Emlak365.com

Gündem Haberleri