Ekonomide Son Gelişmelerin Ardından Seçim Anketi Sonuçları! AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti Oy Oranları

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi gerçekleştirmiş olduğu son seçim anketi sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi gerçekleştirmiş olduğu son seçim anketi sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Çok sayıda gelişmelerin yaşandığı ve pandemi sürecinin etkilerinin hissedildiği bu dönemde ortaya çıkan sonuçlar ise sürpriz oldu. MAK Danışmanlık şirketinin sonuçlarına göre sadece 3 parti barajı geçiyor.

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi ekonomi gündeminin oldukça yoğun olduğu ekim ayı sonu anket sonuçlarını paylaştı. Türkiye geneli gerçekleştirilen anket sonuçlarına ilişkin veriler ve AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ile HDP'nin oy oranlarına dair araştırma tablo şu şekilde;



SADECE 3 PARTİ BARAJI GEÇİYOR



MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi partilerin oy oranlarına ilişkin araştırmasını toplam 61 farklı şehirde gerçekleştirdi. 15 Ekim ile 25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırmaya 2 bin 850 kişi katıldı. Şirket anketinde vatandaşlara tek bir soru yöneltti.



"Yarın genel seçim olsa oyunuzu hangi siyasi partiye verirsiniz?"



Ankete katılanların yüzde 33.1'lik kısmı yarın seçim olması durumunda oyunu AK Parti'ye vereceğini bildirdi. CHP için oy kullanacağını açıklayanların oranı yüzde 21.4 olurken İYİ Parti için anket sonuçlarından çıkan oy oranı yüzde 10.1 oldu.



MHP ve HDP Barajın Altında



MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi'nin anket sonuçlarına göre HDP'nin oy oranı yüzde 7.7 olurken MHP'nin oy oranı ise yüzde 7.6 olarak ortaya çıktı.



Diğer partilerin oy oranlarına dair tablo ise şu şekilde oluştu. Gelecek Partisi için oy kullanacağını açıklayanların oranı yüzde 2.1, DEVA partişsi için 1.9, Saadet Partisi için ise 1.3 oy oranı belirlendi. Bunun dışında kalan partilerin oy oranları ise yüzde 1.8 oldu.



Emlak365.com


Gündem Haberleri