Ekonomide Sorunu Hangi Parti Çözer? AK Parti ve CHP Diyenlerin Oranlarında Şaşırtan Rakamlar

Ekonomide sorunu hangi parti çözer? sorusu vatandaşlara soruldu. AK Parti ile CHP'ye verilen oy oranları ile diğer partilere verilen oy oranları çok farklı yüzdelerde oldu. İşte o sonuçlar.

Türkiye ve dünya gündeminin temel sorunu enflasyon. Enflasyon oranları pandemi ardından oluşan yüksek maliyetler nedeniyle tırmanmışken Rusya Ukrayna Savaşı da enflasyon oranlarının yükselmesinde bir diğer etmen oldu.

Enflasyon oranlarının artmasının ardından vatandaşların tepkileri de yükselmeye başladı. Temel gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışları ekonominin temel sorunu olurken bu dönemde bir araştırma gerçekleştirildi.

EKONOMİDE SORUNU KİM ÇÖZER?

Optimar Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen bir ankete dair veriler paylaşıldı. Hilmi Daşdemir'in yönetimi kurulu başkanı olduğu Optimar Araştırma şirketi 10 Mart ile 16 Mart tarihleri arasında bir araştırma gerçekleştirdi. Bu araştırma 26 şehirde ve 2002 katılımcı ile tamamlandı. Anket kapsamında vatandaşlara ekonomide sorunu kim çözer sorusu soruldu.

Katılımcıların yüzde 33.8'lik kısmı ekonomik sorunları AK Parti'nin çözeceğini söyledi. Oyların yüzde 29.9'u ise CHP'ye verildi. Sabah'ta yer alan haberde diğer partilere verilen oylara dair "Bu sorunu AK Parti çözer diyenlerin oranı yüzde 33.8, CHP çözer diyenler yüzde 29.9... Diğer partiler kendi oylarının bile çok altında. CHP'nin bu alanda kendi oyundan daha fazla oy alması da iki partili yapıya gidişin işareti gibi" açıklaması yer aldı.

Gerçekleştirilen araştırmada ayrıca vatandaşların öncelikli sorunları da araştırıldı. Elde edilen verilere bakıldığında toplumun yüzde 70'lik bölümünün temel sorunu ekonomi. Listenin ikinci sırasında ise yüzde 7 ile işsizlik bulunuyor. Ülkenin temel sorununu eğitim olarak görenlerin oranı yüzde 5, güvenlik olarak görenlerin oranı yüzde 4.8 ve koronavirüs salgını görenlerin oranı ise yüzde 2.3 olarak açıklandı.

Gündem Haberleri