Ekrem İmamoğlu: "Bıraksınlar da Hizmetimizi Yapalım Yazık Günah!"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu basına açıklama yaptı. İstanbul seçimlerin tekrarlanması yönündeki ifadelere ne dedi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu basına açıklama yaptı. İstanbul seçimlerin tekrarlanması yönündeki ifadelere ne dedi?

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu basına açıklama yaptı.



İmamoğlu İstanbul seçimlerin tekrarlanması yönündeki ifadelere yorumunu yaptı.



Yüksek Seçim Kurulundan biran önce haber beklediklerini süreci çok yakındsan takip ettiklerini belirten imamoğlu "hayata tutunamamış, 350 bin 18-25 yaş arasında işsiz genç var. Hala enflasyonun can yaktığı İstanbul'da işsizliğe nasıl çözüm bulunur çalışmalıyız, vakit kaybetmemeliyiz" dedi.



Ekrem İmamoğlu Yerel Seçim Sonuçlarına İlişkin Açıklama



Ekrem İmamoğlu şuan ki süreçiçin "80 il başkanımızın huzurunda söylüyorum partizanlık sona ermiştir. Şehre hizmet, topluma hizmet kapsamında bir dönem başlayacaktır.



Bizim en değerli sürece katkı sunacak anlayışın 16 milyon İstanbul ittifakının benim belediyem şehrim diyebileceğim bir dönemi başlatacağız.



İstanbul'un bu sürecinde bizi yalnız bırakmayan il başkanlarımızla sizinle buluşmuş bulunmaktayım, surece katkı bulunmak için geldiler. Çok zaman geçmeden ülkemiz ve şehrimiz adına sonucu hızla elde edeceğimiz sürece gireceğimize inanıyorum"dedi.



Ekrem İmamoğlu: "Bu Sürecin Teminatı YSK'dır"



Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul seçimlerini kazanan Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu, "Sürecin teminatı YSK'dır. Her geçen zaman dilimi bizleri üzüyor.



İstanbul'da yaşayan vatandaşları üzüyor. Bir an önce sürecin toparlanması adına sağlıklı adımları bir an önce atılması gerekiyor. Bu noktada başka arayışlara girenleri görüyoruz." dedi.



Sürecin bir an önce tamamlanması gerektiğini belirten İmamoğlu, "Bu gecikmenin her anı İstanbul'u da zarara uğratır. Bir an önce görevi alıp İstanbul'a hizmet etme konusunda acele ettiğimizi belirtmek istiyoruz." diye konuştu.



Ekrem İmamoğlu, bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'ya gitmeden önce açıklama yaptı seçime ilişkin.



Özellikle de İstanbul seçimini konuştu. 'Neredeyse tamamı usulsüz' değerlendirmesi var. Bir de sizin için '13 bin oyla başkanlığını ilan edemez' cümlesi var. Nasıl değerlendiriyorsunuz açıklamalarını?" sorusu üzerine şu yanıtı verdi:



"Ben artık bazı açıklamaları takip bile etmiyorum. Üzülerek takip etmektense, takip etmemek daha iyi. Ama madem hatırlattınız, söyleyeyim; şu anda 15 bin oyun biraz üzerinde olan fark var. 15 bin oy, çok değerli oydur.



Her oy değerlidir, bir oy bile ki Sayın Bahçeli'nin 'Bir oyla bile seçim kazanılır, herkes takdir eder' sözünü hatırlatıyorum. Bence deneyimli bir siyasetçinin güzel bir sözü.



Bir başka yönü de şu madem bu sayıyı bu kadar yetersiz gören cümleleri kurabiliyorlar niçin o zaman 3 bin oyla ilk gece saat 22.00'de kutlama yaptılar ve sonra yanıldıklarını anladılar. Bunu da sorgulasınlar bari"dedi.



Emlak365.com



Gündem Haberleri