Ekrem İmamoğlu davasında yeni gelişme! Savcılık mahkemeye yeni dilekçe sundu!

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis ve siyasi yasak cezası ile alakalı yeni bir gelişme yaşandı. Savcılığın verilen cezaya itiraz ederek istinafa gideceği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davadan çıkan ceza tartışma konusu olmaya devam ediyor. 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından Ekrem İmamoğlu bir basın açıklaması yapmış ve bu açıklama sırasında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesi ile hakkında dava açılmıştı. Açılan bu davada yapılan yargılama neticesinde ise Ekrem İmamoğlu mahkemede 2 yıl, 7 ay, 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası ile cezalandırılmıştı.

CEZA TEPKİ ÇEKMİŞTİ!

Mahkemeden çıkan ceza geniş kesimlerce tepki topladı. Ekrem İmamoğlu’na verilen siyasi yasak cezası özellikle muhalefette büyük tepki topladı. AK Parti içerisinde de bu cezaya itiraz edenler ve haksız bulanlar da oldu. Tüm Türkiye’nin en önemli gündem maddesi haline gelen bu davada hükümet yetkilileri ise tartışmaların yersiz olduğu ve yargılama süreçlerinin tamamlanmadığını açıkladılar.

SAVCILIK CEZAYA İTİRAZ EDECEK!

Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza ile alakalı olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Ekrem İmamoğlu hakkında hapis cezası ile siyasi yasak cezası talep eden savcının verilen cezaya itiraz edeceği öğrenildi. Bu maksatla savcılık Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ne müddeti muhafaza talebi konulu bir dilekçe sundu. Bu dilekçede Ekrem İmamoğlu hakkında verilen kararda usul ve yasaya aykırı hususlar olduğu için kararın bozulması amacıyla istinafa gidileceği belirtildi.

Savcılık verdiği dilekçe ile istinaf yoluna giderek cezaya itiraz edeceği açıkladı. Bu nedenle de gerekçeli kararın kendilerine iletilmesini talep etti. Savcılığın yapacağı itirazın cezayı az mı yoksa fazla mı bulduğu şeklinde olacağına dair herhangi bir bilgi kamuoyuna yansımadı. Savcılık daha fazla süreli hapis cezası talep edebilme veya cezayı düşürme talebinde de bulunma hakkına sahip. Bu durum ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Gündem Haberleri