Ekrem İmamoğlu: HDP'ye Terörist Gözüyle Bakarsanız Karşısında Dururum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı bir televizyon programında HDP hakkında açılan kapatma davasına ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı bir televizyon programında siyaset gündemine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BENİ UZAKTAN SEVİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında konuşan Ekrem İmamoğlu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beni uzaktan sevdiğini düşünüyorum. Kendisi İstanbul'da yaşıyor ve İstanbul'a aşık olan birisi olduğunu biliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi partisi Türkiye'yi yönetiyor ama çok başarılı çalışmalar yapan Cumhuriyet Halk partili de bir Ekrem İmamoğlu var. Arada sevgi ve saygı var lakin iki arada bir dere kalınma durumu da var.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son konuşmasını aktaran Ekrem İmamoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanlarından Kadir Topbaş'ın cenazesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştük. Orana ona her şeyi söyledim. Tüm duygularımı açık bir şekilde ifade ettim. Neden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs borçlanmasını imzalamadığını sordum. Cumhurbaşkanı Erdoğan bana 'imzalarız' dedi.” ifadelerini kullandı.

HDP AÇIKLAMASI

HDP'nin kapatılmasına dair açılan dava hakkında da konuşan Ekrem İmamoğlu, “HDP bir siyasi partidir. Terörle HDP'yi aynı potaya koyarsanız aslında istenilen noktaya gelirsiniz. Altı milyon kişinin oyunu almış bir siyasi partiye terörist gözüyle bakarsanız ben bunun karşısında dururum. Bir de HDP boyutu var olayın. Nerede eksik davrandılar, hangi konularda söylenmesi gerekeni söylemediler? Bunun muhasebesini de HDP yapmalıdır.” şeklinde konuştu.

İSTANBUL'A İHANET EDENLER GELECEKTE HESABINI VERECEKLER

Kanal İstanbul projesi hakkında da konuşan Ekrem İmamoğlu, “Kanal İstanbul, İstanbul'a en büyük ihanet projesidir. Bunun engellenmesi şarttır. Biz tüm hukuki kanalları kullanarak bu projeyi engellemek için var gücümüzü ortaya koyacağız. Bugün İstanbul'a ihanet edenler gelecekte bunun hesabını vereceklerdir. Adı bürokratmış, bakanmış, şirketmiş hiç farketmez. Bu devletin ve milletin bir hafızası var. Zamanı gelince sorulması gereken hesabı zorar, bedelini ister.” dedi.

Siyasi açıklamalarını sürdüren Ekrem İmamoğlu, “Türkiye'yi iki yıl sonra Millet İttifakı yönetecek. Ben Millet İttifakı'nın bir ferdiyim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP üyesiyim. İki yıl sonra 2023'te bu ülkeyi Millet İttifakı hatta Türkiye İttifakı yönetmeye başlayacak. Bunu söylemekten neden çekineyim.” ifadelerini kullandı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri