Ekrem İmamoğlu karar mahkemesi saat kaçta, nerede? İmamoğlu'na siyasi yasak gelir mi, gelirse ne olur?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mahkemesi nerede, kaçta merak edilirken siyasi yasak gelir mi, gelirse ne olur gibi başlıklar araştırılıyor. İşte İmamoğlu'nun mahkemesiyle ilgili son gelişmeler.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'karar' duruşmasıyla ilgili detaylar merak ediliyor. ' Kamu görevlilerine hakaret ' iddiasıyla yargılanan Ekrem İmamoğlu'nun 1 yıl 3 aydan 4 yıla kadar cezalandırılmasına ilişkin talep hakkında yapılacak savunmaların ardından dava karara bağlanacak.

Ekrem İmamoğlu'nun mahkemesi saat kaçta, nerede yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karar duruşması 1 Haziran saat 11.30'da Kartal Anadolu Adliyesi'nde gerçekleşecek. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, mahkeme hakkında bir paylaşım yaparak;

'' 16 milyon İstanbullunun hakkını nasıl savunduysa, İstanbullular da onun hakkını savunacaktır. 1 Haziran saat 11.30'da Kartal Anadolu Adliyesi'nde gerçekleşecek duruşmada Başkanımızın yanında olacağız '' ifadesini kullandı.

Ekrem İmamoğlu neden yargılanıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ekim 2019 tarihinde Fransa'nın Strasburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresine katıldı. İmamoğlu burada, kamu kaynaklarının iktidar tarafından sınırsız bir şekilde kullanıldığını, seçim sürecinde toplumu bölen ve kutuplaştıran bir dil kullandığını, Cumhurbaşkanı ve kabine üyelerinin seçim yasaklarını dikkate almayan eylemlerini, devletin haber ajansı olan Anadolu Ajansının seçim sonuçlarını manipüle ettiğini ifade etti.

Bu ifadelerin ardından Ekrem İmamoğlu hakkında kamu görevlilerine hakaret gerekçesiyle dava açıldı.

Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak gelirse ne olacak?

Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine 'ahmak' diyerek hakaret ettiği suçlamasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası ve siyasi yasak istemiyle yargılandığı davadan 'siyasi yasak' kararı çıkabileceği konuşuluyor. Söz konusu mütalaada, İmamoğlu hakkında siyasi yasak anlamında gelen Türk Ceza Kanunu'ndaki 53. maddenin uygulanması talep edilmişti. Bu yasak ile birlikte İmamoğlu'nun siyasi hayatının sona ermesi ve İBB Başkanlığından ayrılması söz konusu olacak. Konuya ilişkin gelişmeler, mahkeme sona erdikten sonra belli olacak.

Gündem Haberleri