Ekrem İmamoğlu'ndan Dikey Bahçelerin Kaldırılmasına Yönelik Eleştirilere Yanıt! Gerek Yok

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bir süredir gündemde tartışılan dikey bahçelerin kaldırılması eleştirilerine yanıt verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bir süredir gündemde tartışılan dikey bahçelerin kaldırılması eleştirilerine yanıt verdi. İstanbul'un bu tarz şeylere ihtiyacı olmadığını ifade eden İmamoğlu eleştirilerin de kulaktan dolma bilgiler olduğunu savundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde yol kenarlarında yer alan dikey bahçeleri kaldırmış ve bu bahçelerin yerine grafiti yapmıştı.



İBB'nin bu çalışmaları başta sosyal medya olmak üzere çok sayıda alanda tartışıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kararını eleştirlenlere ise yanıt Ekrem İmamoğlu'ndan geldi.



EKREM İMAMOĞLU'NDAN ELEŞTİRİLERE YANIT GELDİ



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fikirtepe kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulundu. Burada hem devam eden projeleri inceleyen iBB Başkanı İmamoğlu hemde gündemde yer alan konulara dair basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.



Konuşmasında İstanbullu vatandaşların kaldırılmasına tepki gösterdiği dikey bahçeler hakkında açıklamalarda bulunarak eleştirilere yanıt verdi.



İmamoğlu dikey bahçelerin kaldırılması ve grafiti çalışmalarına dair konuşmasında "Zamanında böyle bir tercih yapılmış. Şu an birçok yerde kasnağın ömrü bitmiş. Burada yapılan sponsor destekli bir sanatsal deneme var. Muhtelif yerlerde farklı düşüncelerimizde var. Kalıcı bir takım sanatsal öğeler yapacağız. Bazı noktalarda da çok az olmakla beraber bitki düşündüğünüz yerlerde var. Bir şehrin bu tarz şeylere ihtiyacı yok. Eleştirilerin hepsi kulaktan dolma bilgiler."



Ekrem İmamoğlu konuşmasının sonunda ayrıca İBB'nin daha önceki dönemlerde peyzaj konusunda yapmış olduğu yanlışların hepsinin dönüştürüleceğini ifade etti.



Emlak365.com


Gündem Haberleri