Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul İçin Gençlere Seslendi! Kararı Siz Vereceksiniz Diyerek 'Gülünecek Bir İş' Dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili gençlere seslendi. İmamoğlu, Kanal İstanbul için 'Gülünecek Bir İş' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İTÜ İşletme Mühendisliği Kulübü'nün etkinliğine katılarak çeşitli açıklamalarda bulundu. Türkiye ve İstanbul'un genç bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen İmamoğlu, bu güçlü potansiyele rağmen Türkiye'nin ve İstanbul'un hak ettiği noktalarda olmadığını söyledi.

İmamoğlu, işsizlik sorununa da değinerek Cumhuriyet tarihinden beri genç nüfusta en yüksek işsizlik oranı ile karşı karşıya kalındığını belirtti. İmamoğlu, son zamanlarda gündemden düşmeyen Kanal İstanbul projesine ilişkin de önemli açıklamalar yaptı.

HERKES YAPILAMAZ DİYOR, 1 KİŞİ YAPACAĞIM DİYOR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gençlere Kanal İstanbul örneğini vererek, bu proje için yüzde 85'lik bölümün 'Yapılamaz' dediğini ancak bir kişinin ' Kanal İstanbul'u yapacağım ' dediğini söyledi ve '' Bu kanal en fazla kimin hayatını etkileyecek biliyor musunuz? Sizlerin hayatını etkileyecek. '' sözlerini ekledi.

KANAL İSTANBUL GÜLÜNECEK BİR İŞ

Gençlerin Kanal İstanbul projesini çok istediğini alaylı bir dille söyleyen İmamoğlu, bu projenin gülünecek bir iş olduğunu ancak bu gülünecek işin ilerde hayatımıza daha büyük bir sıkıntı olarak dahil olması istenmiyorsa, etkin karar verici süreçlerin içinde gençlerin de olması gerektiğine dikkat çekti.

İmamoğlu gençlere seslenerek, demokratik hukuka uygun bir biçimde sesinizi çıkaracağınız, gücünüzü ortaya koyacağınız mekanizmalar üretmek zorundayız diyerek '' Sizler düşüncelerinizi, duygularınızı ortaya özgür bir biçimde koyabilirsiniz. Koymalısınız ve biz de onları uygulamak zorundayız '' ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, bu açıklamaları ile bir kez daha Kanal İstanbul'un yapılmasına karşı olduğunu herkese hatırlattı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri