Ekrem İmamoğlu'ndan Muharrem İnce Açıklaması! İstifa Eden Milletvekillerini Kızdıracak Sözler!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'deki istifaları ve Muharrem İnce'nin kuracağı yeni partiyi değerlendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'deki istifaları ve Muharrem İnce'nin kuracağı yeni partiyi değerlendirdi. İstifaları yanlış bulduğunu ifade eden Ekrem İmamoğlu, Muharrem İnce'ye de mesaj gönderdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'deki iç karışıklıklara dair açıklamalarda bulundu. 3 milletvekilinin istifasını yorumlayan Ekrem imamoğlu, Muharrem İnce hakkında da konuştu.



PİŞMAN OLACAKLAR!



İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili, Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel'in CHP'den istifalarını yorumlayan Ekrem İmamoğlu, “Onların adına gerçekten çok üzüldüm. Çok önemli bir süreçten geçiliyor. Bugün şikayet ettiğimiz bütün unsurların karşısında yer alan ittifak ruhuna önderlik yapan bir CHP var. Böyle bir dönemde ayrılık tercihlerini anlamlandıramadım. CHP için değil ama kendileri için üzüldüm. Şimdiden pişman olacaklarını söyleyebilirim.” dedi.



CHP'nin bir değerler partisi olduğunu söyleyen Ekrem İmamoğlu, “CHP'nin değerlerini kuran Mustafa Kemal Atatürk'e bağlılığını her zaman gösteren bir siyasi hareketten bahsediyoruz. Bu değerleri bahane gösterip ben gidiyorum demek bu değerlerle CHP'de siyaset yapan ben ve benim gibi milyonlarca insana hakarettir. Bu 3 kişilik bir sınırlı harekettir. Herkesin eleştiri hakkı vardır ve bunu kullanabilirlerdir. Bunun için açık olan parti kanalları var. Ancak onlar çözüm arayışında olmadılar. Kişisek kanaatim onların eleştirilerine katılmadığım yönündedir.” ifadelerini kullandı.



MUHARREM İNCE UMARIM PARTİ KURMAZ



Muharrem İnce'nin yeni bir parti kurmasına yönelik de değerlendirme yapan Ekrem İmamoğlu, “CHP son 30 yılın en başarılı siyasal sürecini yaşıyor. 2019 seçimleri bir sonuç değildi. Bunu kısır düşünen insanlar sonuç olarak değerlendiriyorlar. Bizim o seçimde kazandığımız başarı bir başlangıçtı. Muharrem İnce umarın yeni bir parti kurmaz. Ben bu konuda fikrimi kendisine 3-4 ay önce söyledim. Bu yol tercihi bana göre yanlış. Kendi takdiridir ama yanlış yolda olduğunu söyleyebilirim.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com

Gündem Haberleri