Ekrem İmamoğlu'ndan Yerel Yönetimler Yasa Taslağı Açıklaması Geldi!

Kanal İstanbul projesini de kapsayan mega projeler için çıkarıldığı iddia edilen Yerel Yönetimler Yasa Taslağı hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul projesini de kapsayan mega projeler için çıkarıldığı iddia edilen Yerel Yönetimler Yasa Taslağı hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde..

Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul projesi için çıkarıldığı iddia edilen yeni düzenleme hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



KANAL İSTANBUL PROJESİ İÇİN KAYYIM MI ATANACAK?



Basın mensupları tarafından kendisine yöneltilen "Yerel yönetimler yasa taslağı, uzunca bir süredir gündemdeydi. Cumhurbaşkanı’yla görüşmenizde de bu konu ele alınmıştı. Son durum nedir? Yürürlükteki 57’nci maddenin değişmesi de gündemde.



Orada, ‘Devletin ortaya koyduğu projelerde hizmet aksarsa, yetki valiye ve valiliğin oluşturacağı en az üç kişilik komisyona geçer’ diye bir cümle var ki; bunu ‘kayyım’ olarak yorumlayan bir kitle de var. Sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir?" sorusuna yanıt veren Başkan imamoğlu önemli açıklamalarda bulundu.



İmamoğlu yapmış olduğu açıklamasında "Henüz Meclis’e gelmemiş bir taslak üzerinden konuşmayı çok fazla düşünmüyordum. Ama basına düştü. Konuşuluyor. Bizim de elimize geçen bir taslak var. Bazen, ‘Bu taslak nereden çıktı’ diye düşünüyoruz.



Sonra, ‘Henüz öyle bir konu yok ki’ diye cevap geliyor genelde hükümet yetkililerinden. Ondan sonra bir bakıyoruz, ‘tak’ diye önümüze gelmiş. Böyle bir süreç yönetiliyor Türkiye’de. Bahsettiğiniz eylül ayındaki buluşmamızdan bu yana tam beş ay geçti" dedi.



BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNİN KANUN TASLAĞI İLE İLGİLİ DAVET BEKLİYORUZ



Açıklamasında 5 aydır davet beklediklerini dile getiren İmamoğlu "Biz beş aydır yerel yönetimlerin, büyükşehir belediyelerinin kanun taslağıyla ilgili çalışmasıyla ilgili davet bekliyoruz. Bu daveti bize söz veren ülkemizin Cumhurbaşkanı. Sayın Cumhurbaşkanı’mız dedi ki; ‘Bir komisyon kurulacak. Bu komisyona üç tane CHP’liyi görevlendiriyorum.’



Kendisi isim saydı. Benim ismimi, Sayın Büyükerşen’i ve Sayın Mansur Yavaş’ın ismini saydı. Diğer taraftan da üç belediye başkanı… Ve altı bakan görevlendirdi. Beş aydır biz bu sözün yerine gelmesini bekliyoruz. Bir araya geleceğiz. Doğru kanun nasıl çıkar, içinde neler olmalı?



Yerel yönetimlerin katkılarını sunacağız. Tümüyle demokratik bir tavır bu. Bu, bizim talebimizdi. Sayın Cumhurbaşkanı da bunu kabul etti ve bize böyle bir görevlendirme sundu. Bu işi de Sayın Fuat Oktay’a havale etti. Dedi ki: ‘Bu işi siz takip edeceksiniz, siz yapacaksınız.’ Ben de her gördüğüm yerde, bunu kendisine hatırlattım. Karşılaştığım yerde hatırlattım. Hâlâ cevap bekliyoruz'dedi.



Emlak365.com


Gündem Haberleri