Ekrem İmamoğlu'nun karar mahkemesi neden ertelendi, ne zaman yapılacak?

1 Haziran günü yapılacak olan Ekrem İmamoğlu'nun karar mahkemesinin ertelendiği açıklandı. Birçok kişi İmamoğlu'nun mahkemesi neden ertelendi, ne oldu araştırıyor. İşte son gelişmeler.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret iddiasıyla yargılandığı davadan çıkacak karar merakla beklenirken yaşanan son dakika gelişmesiyle duruşmanın ertelendiği açıklandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu'nun 2019 yıllında Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde yapmış olduğu konuşmasından dolayı, '' Avrupa Parlamentosu'na gidip, Türkiye'yi şikayet eden ahmağa söylüyorum, bunun bedelini bu millet sana ödetecek '' ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu da Soylu'nun bu sözlerine ithafen, 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır ifadesini kullanmış ve hakkında kamu çalışanına hakaretten dava açılmıştı. İmamoğlu daha sonra ahmak sözünü siyasetçilere söylediğini, YSK üyelerini kastetmediğini dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu'nun karar mahkemesi neden ertelendi?

Bugün yapılacak olan karar mahkemesinin son dakika ertelendiği duyuruldu. İmamoğlu'nun avukatlarının celse arasında sunduğu uzman görüşüne ilişkin raporun incelenmesi için dosyanın savcılığa gönderilmesine hükmeden mahkeme, duruşmayı 21 Eylül'e erteledi.

İmmaoğlu'nun avukatı Kemal Polat erteleme kararına ilişkin yaptığı açıklamada, dava konusu sözlerin Yüksek Seçim Kurulu'na söylenmediğine ilişkin olarak ortaya sunulan delillerin, mahkemece değerlendirilmesini talep ettiklerini, mahkemenin bunu değerlendirerek sonrasında bir karar oluşturacağını söyledi. ' Bu delillerin toplanması gerekiyor ' diyen Polat, erteleme kararını olumlu değerlendirdiğini ifade etti.

Erteleme kararının olumlu olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceğine yönelik sorulan soruya, bunun iyi bir gelişme olduğunu çünkü esas hakkındaki mütalaadan sonra ortaya çıkan yeni durumların olduğunu belirtti. Dava ile ilgili Ekrem İmamoğlu'nun bir açıklama yapması bekleniyor.

Gündem Haberleri