Elektrikli Traktör Çalışmaları Sona Erdi! Seri Üretim Haziranda Başlayacak

Geliştirilen elektrikli traktör çalışmalarında sona gelindi. Seri üretimine başlanacak olan elektrikli traktör ile ilgili açıklamalarda bulunan ZY Elektrikli Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol, projenin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye ait olduğunu belirtirken, projeye yönelik çalışmaların tamamlandığını ve haziran ayında büyük boy elektrikli traktör için seri üretime başlanacağını duyurdu.

Geliştirilen elektrikli traktör çalışmalarında sona gelindi. Seri üretimine başlanacak olan elektrikli traktör ile ilgili açıklamalarda bulunan ZY Elektrikli Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol, projenin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye ait olduğunu belirtirken, projeye yönelik çalışmaların tamamlandığını ve haziran ayında büyük boy elektrikli traktör için seri üretime başlanacağını duyurdu. Yol, Ziraat Bankası ile işbirliği içinde yürütülen projenin tüm dünyada etkili olan Covid-19 salgını nedeniyle gecikmeye uğradığını seri üretime geçiş için 2020 yılını planladıklarını söylerken, seri üretimin haziran ayında başlayacağını ifade etti. Daha piyasaya çıkmadan çok ciddi talepler geldiğini ve satışların yapıldığını belirten Yol, traktör hattında daha şimdiden 25 adet traktörün hazır beklediğini açıkladı.

Kullanım Yerine Uygun Traktör Üretimi Yapılacak

Tarımcılık alanında etkili üretim faaliyetlerini sürdüren Türkiye’de bahçe, orta ve büyük olmak üzere birbirinden farklı traktörlerin kullanıldığını söyleyen Yol, küçük traktörler için 130-140 beygir gücünü uygun gördüklerini belirten Yol, bu güç ile hem bahçelerde hem de orta büyüklükteki alanlarda kullanılabileceğini söyledi. Yaklaşık 20 dakika tam kapasite şarj olabilen bu traktörler belirtilen alanlarda yaklaşık 5 saat kullanım imkanı sağlayacağı açıklamalar arasında yer aldı.

2022 Üretimleri 6-7 Saat Kullanılabilecek

Çalışmaların yüzde 95 oranında tamamlanan ve 2022 yılında seri üretime geçilmesi planlanan orta büyüklükteki traktörlerin 220 beygir gücü ile yaklaşık 6-7 saat kullanma imkânı sağlayacağını söyleyen Yol, haziran ayında seri üretimine başlanacak olan 320 beygir büyük boy traktörlerin Avrupa’daki canavarların yerine geçebileceğini belirtti. Büyük boy elektrikli traktörlerde 1000 beygir gücüne kadar çıkabilecek sistemlerin olacağını vurgulayan Yol, bu güce rağmen özellikle hayvancılık için önemli olan sessizliğin sağlanacağını söyledi. Onay belgelerinin büyük kısmının tamamlandığını söyleyen Yol, traktörler için ön siparişlerin alındığını ve ciddi satışların yapıldığını belirtti.

Gündem Haberleri