Elon Musk ile Twitter'da Sahte Hesap Devri Kapanıyor

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk'ın ilk işi sahte hesaplara savaş açmak oldu. Twitter 'a üye olmak için kimlik şartı getirildi. Bot hesaplar ile mücadele için de çalışmalar başlatıldı.

Elon Muska 44 milyar dolara Twitter'ı satın aldı. Sahte hesapların Twitter 'da olmaması için üyelikte kimlik şartı getirildi. FETÖ, PKK ve diğer örgütlere ait olan 108 binden fazla bot hesap kapatılacak. Musk, sosyal medya hesabından açıklama yaparak yeni bir döneme işaret etti. Twitter 'da herkesin istediğini yazabileceğini söyleyen Elon Musk, botların son bulacağını, takma isimli kullanıcılar ile trollerin Twitter 'da yer alamayacağını söyledi. Yapılan düzenlemeden en çok FETÖ, PKK DHKP-C gibi terör örgütleri tarafından açılacak bot hesaplar etkilenecek.

TÜRKİYE'DE OLUŞTURULAN GÜNDEMLERİN YARISI SAHTE
Twitter Türkiye'de oluşturulan gündemlerin yarısının sahte olduğu tespit edildi. Yazılımlar tarafından oluşturulan 108 binden fazla bot hesap tespit edildi. Bu botlardan aktif olanların sayısı ise 33 binden fazla. Bu zamana kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye karşı kullanılan bot hesaplar için bir düzenleme yapılmamıştı. Yeni dönemde algı operasyonları Twitter üzerinden yapılamayacak.

TWİTTER'DA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
Türkiye'nin haberine göre Elon Musk tarafından açıklanan yeni düzenlemeyi Bilişim Hukuku Derneği Kürşat Ergün değerlendirdi. Twitter 'da sahte hesaplar üzerinden hukuksuzluk oluşturulamayacağını söyleyen Ergün, Türkiye'deki temsilciliğin daha aktif çalışmasının sağlanacağını, siber zorbalıkların son bulacağını ifade etti.

Elon Musk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında daha önce diyaloglar olduğunu söyleyen Ergün, Türkiye'deki temsilciliğin aktif duruma gelmesi halinde toplumu hedef gösteren eylemler ve linçlerin son bulacağını vurguladı. Twitter temsilcilerinin pasif olduğu ve aktif olmaları gerektiğine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ilgili kişilerin de daha önce açıklama yaptığını, bu konuda devam eden bir yasa çalışması olduğunu söyledi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri