Elon Musk Twitter'ı satın aldı: Tesla'nın 126 milyar doları buhar oldu

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, bir gecede 126 milyar dolar zarara uğradı. Tesla'nın hisseleri büyük değer kaybı yaşadı.

SpaceX ve Tesla şirketlerinin kurucusu Elon Musk, son günlerde almayı aklına koyduğu sosyal medya platformu Twitter'ı nihayet aldı. Fakat Musk bir yandan alım yaparken aynı anda Tesla'nın hisse satışı yapabileceğine yönelik endişeler nedeniyle dün 126 milyar dolar birden değer kaybetti.

Dünyanın en zengin insanı olan Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın alabilmek için kendi şirketi Tesla'nın yöneticileri ile anlaşmıştı. Bu 44 milyar dolarlık yatırımın 21 milyar dolarını ise Elon Musk kendi cebinden karşılayacak.

Bir günde 126 milyar dolar kaybetti

Sıradışı kişiliği ile tanınan ve dünyanın en zengin insanı olarak adını tarihe yazdıran Elon Musk, son günlerde Twitter'ı satın almak için yönetim ile masaya oturmuştu. Türlü çabaları sayesinde 44 milyar dolara platformu satın alan Musk, bu yatırımından ilk zararını Tesla hisselerinin değer kaybetmesiyle yaşadı.

Tesla, Musk'ın Twitter'ı satın alabilmek için hisse satışı yapabileceğine yönelik endişeler nedeniyle 126 milyar dolar değer kaybetti.

Elon Musk'a destek yağdı

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'in yanı sıra Coinbase CEO'su Brian Armstrong'dan da Musk'a destek geldi. Armstrong, Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ifade özgürlüğü adına büyük bir kazanç getireceği ve aynı zamanda dünyanın gidişatını değiştireceğini söyledi. Twitter'ın sansür açısından tehlikeli bir yönde ilerlediğine dikkat çeken Armstrong, Elon Musk'ı böyle bir atılım yapabilecek cesareti gösterdiği için tebrik etti.,

Jack Dorsey ise Elon Musk'a çok güvendiğini ve Twitter'ı satın almasının çok doğru bir adım olduğunu ifade etti.

Emlak365.com

Gündem Haberleri