En pahalı parfüme bile taş çıkartan özel formül açıklandı çamaşırlarınız misler gibi kokacak

Çamaşır makinesi koku problemi yaşayan kişilere çamaşırlarını mis gibi kokutacak özel formül açıklandı. Çamaşırların güzel kokması için doğal yöntemler arayanlara püf noktalar!

Kadınların en az çamaşırların tertemiz olması kadar önem vermiş oldukları konulardan biride güzel kokması olarak öne çıkmaktadır. Ne yazık ki pek çok kişi çamaşır makinesinde oluşan kötü kokudan mustarip olurken çamaşırların uzun süre temiz kokması için yapılabilecek pek çok yöntem bulunmaktadır. 

Aslında günümüzde artık pek çok yumuşatıcı markası daha uzun süre kalıcı kokuya sahip ürünleri satışa sunarken uygulanacak basit yöntemler ile kokunun daha da etkili olması sağlanabilmektedir. Peki, yumuşatıcının etkisi nasıl arttırılır, çamaşır makinesinin daha temiz olması ve güzel kokması için ne yapmalı?

ÇAMAŞIRLARIN GÜZEL KOKMASI İÇİN NELER YAPILMALI?

  • Çamaşır makinenizi asla kapasitesinin üstünde doldurmayın. Çok fazla doldurmanız hem yumuşatıcının hem de çamaşır deterjanının etkisini azaltacaktır. 
  • Yumuşatıcıyı mutlaka doğru göze koyduğunuzdan emin olun. 
  • Yumuşatıcı makine tarafından en son alınmalıdır. Bundan emin olmak için çamaşır deterjanını aldıktan sonra yumuşatıcı gözünü kontrol edin. 

 Yumuşatıcıyı mutlaka ambalaj üzerinde yazan miktarda kullanın, daha az ekleme yapmayın. 

  • Daha güzel ve uzun süre kokan çamaşırlar için yumuşatıcıyı aldıktan sonra makinenizi durdurun ve en az 20 dakika bekletin. Daha sonra devam tuşuna basın. 
  • Doğal yağları çamaşır deterjanı ya da yumuşatıcı içine damlatarak kalıcı koku elde edebilirsiniz. 
  • Çamaşır makinenizi mutlaka sık sık temizleyin. Temiz makine her zaman daha güzel kokunun elde edilmesini garanti edecektir. Özel temizlik malzemeleri yanı sıra doğal malzemelerle de temizlik yapabilirsiniz. 

Gündem Haberleri