En Son Yüzde 28 Oy Aldığı Tahmin Edilen AK Parti Yükselişe Geçti! İşte Savaş Dönemi Anket Sonuçları

Rusya Ukrayna savaş gerilimi döneminde gerçekleştirilen anket araştırmasında AK Parti'nin oy oranlarının yükseldiği görülüyor. Savaş ve ekonomik gelişmeler sonrası AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oyları

Dünya gündeminin temel konusu Rusya Ukrayna savaşı ile birlikte gıda fiyatlarında oluşan yüksek enflasyon oranları.

Türkiye'de de bu iki başlık gündemi belirliyor. Özelikle Rusya Ukrayna Savaşıyla başlayan süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üstlendiği rol dünya basınında sık sık dile getirilmişti. Ekonomi gündemine bakıldığında ise enflasyon oranları ve gıda fiyatlarının önlenemez yükselişi en önemli sorun konumunda.

Savaş ve ekonomi başlıklarının yoğun olarak konuşulduğu bu süreçte ise Asal Araştırma Şirketi partilerin oy oranlarını araştırdı.

SON SEÇİM ANKETİNE GÖRE AK PARTİ'NİN OYLARI YÜKSELİŞTE

Asal Araştırma Şirketi mart ayında gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarını kamuoyu le paylaştı. Mart ayının ortalarında gerçekleştirilen ankette vatandaşlara tek bir soru soruldu. 28 şehri kapsayan araştırma ile katılımcılara hafta sonunda seçim olması halinde hangi partiyi destekleyecekleri soruldu. Ankete katılanların yüzde 34.5'lik kısmı seçim olması halinde AK Parti'ye oy vereceklerini açıkladı. Son dönemde AK Parti'nin oy oranları yüzde 28 seviyelerinde gösterilmeye başlanmıştı.

Cumhur İttifakının diğer üyesi olan MHP'nin oyu ise yüzde 8.5 olarak tahmin edildi. Millet İttifakında İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 12.3, CHP'nin ise yüzde 26.1 olarak öngörüldü. Millet İttifakı ile Cumhur İttifakının oy oranları karşılaştırılmasına bakıldığında ise Cumhur İttifakı'nın toplam oy oranı yüzde 43.1 olurken Millet İttifakı ise yüzde 38.4 oldu. Ankette atrıca HDP'nin oyu yüzde 10.4, DEVA Partisi yüzde 2.0, Gelecek Partisi yüzde 1.3, SP'nin ise 1.2 oy topladığı görüldü.

Gündem Haberleri