Enerji Bakanı Dönmez'den Son Dakika Açıklaması: Türkiye'de Doğalgaz Fiyatları Düşecek Mi, Gaz Faturasına İndirim Olacak Mı?

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan doğalgaz müjdesi sonrası vatandaşın merakla beklediği soruyu yanıtladı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan doğalgaz müjdesi sonrası vatandaşın merakla beklediği soruyu yanıtladı. Karadeniz'de bulunan kaynak sonrasında doğalgaz faturası ucuzlayacak mı, vatandaşın doğalgaz tüketimi için fiyatlar düşecek mi, indirim yapılacak mı, doğalgaza indirim var mı?

Tüm Türkiye'nin büyük bir heyecanla beklediği büyük müjde dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmişti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermiş olduğu müjde ile Karadeniz'de yapılan araştırmalar sonrasında yeni bir doğalgaz rezervi bulunduğunu açıklamıştı.



ENERJİ BAKANI DÖNMEZ MERAK EDİLEN SORUYU YANITLADI: DOĞALGAZ FATURALARINA İNDİRİM OLACAK MI, TÜRKİYE'DE DOĞALGAZ FİYATLARI UCUZLAYACAK MI?



Verilen müjde sonrası vatandaş kendi cebini düşünerek bulunan yeni rezervin doğalgaz faturalarına indirim olarak yansıyıp yansımayacağı sorularına yanıt aramaya başlamıştı.



Konu hakkında merak edilen açıklama en yetkili isimlerden biri olan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından verildi. Dönmez, bugün Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesini ziyaretti. Ziyaret sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Dönmez doğalgaz faturalarına indirim yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruları yanıtlayarak "Keşif ile birlikte ithalatımızda ciddi azalma bekliyoruz.



Malın bol olduğu yerde fiyatların düşmesi kaçınılmaz. Her halükarda kendi üreteceğimiz gazın ithal edeceğimiz gaza göre daha ekonomik olacağını bugünden söyleyebiliriz. Doğal gazı vatandaşlarımızın çok daha ekonomik fiyatlarla kullanabileceği altyapıyı oluşturmuş oluyoruz" sözleri ile fiyatlarda indirim sinyali verdi.



TÜRKİYE YILDA KAÇ METREKÜP DOĞALGAZ TÜKETİYOR, YILLIK DOĞALGAZ İHTİYACI / TÜKETİMİ NE KADAR?



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafında yapılan açıklama sonrasında Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi de merak konusu olmuştu.



Dün yapılan açıklamada Türkiye'nin bulmuş olduğu yeni rezervin 320 milyar metreküp olduğu belirtilmişti. Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketiminin yaklaşık 50 milyar metreküp olduğu belirtilirken dün açıklanan yeni kaynağın Türkiye'nin 6 yıllık doğalgaz ihtiyacını çok rahat bir şekilde karşılayacağı belirtiliyor.



Emlak365.com


Gündem Haberleri