Enerji Bakanı Sönmez Doğalgaz Fiyatlarının Ne Zaman Düşeceğini Açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Karadeniz açıklarında doğalgaz keşfetmesinin ardından gündemde yer alan sorular yanıt verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Karadeniz açıklarında doğalgaz keşfetmesinin ardından gündemde yer alan sorular yanıt verdi. En merak edilen soruların başında gelen doğalgaz fiyatlarının ne zaman düşeceğine ilişkin açıklamalarda bulunan Dönmez, 2023 yılını işaret etti.

Türkiye'nin çok önemli bir başarıya imza atarak doğalgaz rezervi keşfetmesinin ardından bazı sorular gündeme gelmişti.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez gündemde konuşulan bu konulara ilişkin açıklamalarda bulunmak için CNN Türk canlı yayınına katıldı. Burada hem kendi açıklamak istediği konulara değinen Bakan Dönmez hemde kendisine sorulan sorulara yanıt verdi.



DOĞALGAZ İNDİRİMİ İÇİN 2023 YILI İŞARET EDİLDİ



Türkiye'nin keşfedilen bu doğalgazı nasıl ve ne zaman kullanabileceğine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, keşfin iç piyasayı etkileyeceği üzerinde durarak 2023 yılını hedef gördi.



“2023 itibarıyla doğalgaz fiyatları düşer. Bu büyüklük bizim iç piyasamızı etkileyecek. Bölgesel olarak Avrupa'yı etkiler mi, şu an bir şey demek güç. Biz çeşitli kaynaklardan çeşitli fiyatlara doğalgaz alıyoruz. Fiyatlar artı eksi değişebilir. Biz müşteriye tek fiyat sunuyoruz”



Bakan Dönmez bir diğer merak edilen konu olan doğalgaz rezervinin nasıl kullanılacağına ilişkin de bilgi verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bu noktada boru hatlarının yapımı ve kıyı terminallerinin yapımı da uzmanlaşmış şirketler olduğunu vurgulayarak bu işe istekli olanların ihalelelere girebileceğini ifade etti.



Fatih Dönmez konuşmasında ayrıca doğalgazı biz bulduk biz işleteceğiz ifadelerini de kullandı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri