Enerji Bakanından Zengin 7'den 70'e Tüm Vatandaşlara Doğalgaz ve Elektrik Desteği Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez elektrik ve doğalgaz faturalarında geçtiğimiz yıl devletin 100 milyar TL'lik destek sağladığını bu desteğin 2022'de devam edeceğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez eletkrik ve doğalgaz yardımı hakkında açıklamalarda bulundu. Faturalara bu zamana kadar sağlanan destek tutarını açıklayan Bakan Dönmez, 2022 yılı için de bu desteklerin devam edeceğini söyledi. İşte Enerji Bakanı Dönmez'in açıklamalarının satır başları.

ENERJİ BAKANI DÖNMEZ'DEN FATURALARA DESTEK AÇIKLAMASI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Dünyada ve Türkiye'de Enerji Trendleri" programında yer aldı. Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından programda kürsüye çıkan ve enerji alanında açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, maliyet artışlarına değinerek sözüne başladı. Tüm alanlarda özellikle doğal gaz, petrol ve kömür fiyatlarında olağan dışı fiyat artışları olduğunu ifade eden Bakan Dönmez bu durumun hem tüketicileri hemde sanayiyi çok olumsuz etkilediğini söyledi.

Bu noktada tüketicilerin korunması gerektiğinin altını çizen Bakan Dönmez vatandaşların yüksek maliyetlerden kurtarılacağını söyledi. Konuşmasının devamında vatandaşlara sağlanan fatura destekleri hakkında da bilgi vererek sağlanan destek tutarını açıkladı.

Bakan Dönmez artan maliyetler sonrası piyasaların desteklenmesinin önemine vurgu yaparak "Alım fiyatlarında yaşanan artışlar faturalara Bu nedenle piyasa yapısını bozmadan, piyasanın güçlü ve dengeli bir şekilde desteklenmesi gerekiyordu. Öte yandan bu destekle birlikte fiyat artışlarının faturalara yansımasını da engelleyeceğiz. Bugüne kadar elektrik ve doğal gaz faturalarına 100 milyar liralık bir destek sağladık." açıklamasında bulundu.

Artan maliyet artışları kapsamında fiyatlara yansımayan zamlara dair desteklerin devam edeceğini ifade eden Enerji Bakanı Dönmez sübvansiyon bu yıl da devam edecek, dedi.

Gündem Haberleri