Enflasyon Meclisi Teğet Geçti! Meclis Lokantası Fiyatları 2022

Sosyal medyada paylaşılan meclis lokantası yemek fiyatları gündem oldu. Vatandaşlar meclis yemeklerinin ucuzluğuna karşı tepki gösterirken, bir tepki de ünlü komedyen Şahan Gökbakar'dan geldi.

Türkiye'de hayat pahalılığı barınmadan yiyeceğe kadar vatandaşı vururken, Meclis lokantasından gelen adisyon fişi sinirleri alt üst etti. Yüksek enflasyon nedeniyle son aylarda yiyecek fiyatları arttı, lokantada yemek yemek lüks oldu. Ancak Meclis'in lokantasındaki satış fiyatları enflasyondan hiç etkilenmemiş gibi görünüyor.

Günümüzde bir kafede çay içmenin bedeli 10 TL, yemek yemenin bedeli ise en az 50-100 TL olmuşken Meclis lokantasında çay 1,5 TL, kebap ise 18 TL.

ENFLASYON MECLİSİ TEĞET GEÇTİ, LOKANTA FİYATLARI GÜNDEM OLDU!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin lokantasından basına ulaştırılan sosyal tesis yemek adisyonu herkesi hayrete düşürdü.

İşte Meclis lokantasındaki fiyat tarifesi:

Adana kebap: 18 TL

Ciğer şiş ızgara: 23 TL

Çay: 1.5 TL

Kıymalı pide: 12 TL

Çorba: 2.5 TL

Soda: 1.5 TL

Sütlaç: 4 TL

Ayran: 1.25 TL

Kuzu Şiş: 22 TL

ÜNLÜ İSİMLERDEN TEPKİ YAĞDI!

Toplumsal olaylara karşı tepkisiz kalmayan ünlü komedyen Şahan Gökbakar meclisten elen adisyonu sosyal medya hesabından paylaşarak şunları söyledi:

'' Bu gerçek mi? Yani siz mecliste gerçekten 2.5 liraya çorba içip, 18 liraya kebap yiyip, üstüne 4 liraya sütlaç mı yiyorsunuz? ''

Şahan Gökbakar'ın paylaşımına 75 bini aşkın beğeni gelirken, paylaşımın altında birleşen kullanıcılar da Gökbakar'a destek vererek meclis lokantası fiyatlarına karşı tepkilerini ortaya koydular.

Gündem Haberleri