EPDK Doğalgaz ve Elektrik Faturaları İçin Son Dakika Kararı Açıkladı! Faturalarda Yeni Dönem Başladı

Koranavirüs salgını nedeni ile milyonlarca kişi evlerine kapanmak zorunda kalırken vatandaş faturalarını ödemede de sorun yaşamaya başlamıştı.

Koranavirüs salgını nedeni ile milyonlarca kişi evlerine kapanmak zorunda kalırken vatandaş faturalarını ödemede de sorun yaşamaya başlamıştı. Yoğun olarak vatandaş elektrik, su ve doğalgaz faturalarına 3 ay erteleme talep ederken EPDK bugün doğalgaz ve elektrik faturaları için yeni bir karar aldı. Faturalarda yeni dönem başladı! Detaylar haberimizde...

Koranvirüs salgını nedeni ile pek çok kişi işsiz kalırken ya da gelir kaybı yaşarken vatandaşlar düzenli ödemelere devlet eli ile erteleme talep etmişti.



Gündeme en çok taşınan ise bu konuda elektrik, su ve doğalgaz faturaları için erteleme yapılması olmuştu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK tarafından konu hakkında bir son dakika açıklaması geldi.



EPDK KORANAVİRÜS NEDENİ İLE 3 AY SAYAÇ OKUMA YAPMAYACAK!



Açıklanan yeni karar ile beraber coranavirüs nedeni ile sayaç okuma memurlarının sağlık güvenliklerini korumak amacı ile elektrik ve doğalgaz faturaları için sayaç okuma işlemlerine ara verildi.



Bundan sonra 3 ay boyunca konutlarda ve işyerlerinde bulunan elektrik ve doğalgaz sayaçları okunmayacak, bunun yerine yeni bir uygulamaya geçilecek.



Yurt dışında da yaygın olarak kullanılan uygulama kapsamında salgın nedeni ile 3 ay boyunca vatandaşın elektrik ve doğalgaz borcu bir önceki yılın aynı dönemine oranla kıyaslama yöntemi ile hesaplanacak.



Yani geçen Nisan ayında gelen fatura ortalamasına göre doğalgaz ve elektrik faturası borcu belirlenecek. Bu 3 ayın sonunda ise sayaçlar yeniden okunacak ve aradaki fark için mahsuplaşma yapılacak.



Eksik olan hesaplama varsa bu 4. ay faturasına borç olarak yansıtılacak, fazla olan ödeme tahsil edildiyse de bu da da vatandaşın yeni faturasından düşülecek.



Emlak365.com


Gündem Haberleri