EPDK'dan 81 il için duyuruldu! Depremzedeler için doğalgaz ve elektrik aboneliği kararı

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelmesine rağmen 11 ilde büyük yıkım ve hasara neden olan deprem nedeni ile 38 bin vatandaşımız hayatını kaybederken binlerce bina çökmüştü. Hem 11 ilde yaşayan hem de farklı illere giden depremzedeler için yeni karar açıklandı!

EPDK'dan 81 il için duyuruldu! Depremzedeler için doğalgaz ve elektrik aboneliği kararı - Türkiye Kahramanmaraş depreminin izlerini silmek adına tek yürek olmaya devam ederken depremden etkilenen kişilerin normal hayatlarına dönmelerini sağlamak için de tüm imkanlar seferber edilmiş durumda. 

AFAD özellikle deprem bölgesinden tahliye işlemlerine başlarken depremden etkilenen kişiler için de maddi imkanlar sunuluyor. Pek çok yardım kampanyası ile depremzedelere çeşitli destekler sağlanırken resmi kurumlarda özverili çalışmalarını sürdürüyor. Bu açıklamalardan biri de EPDK tarafından yapıldı. 

EPDK DEPREMZEDELER İÇİN ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ABONELİĞİ KARARI AÇIKLANDI! 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu EPDK tarafından yapılan açıklamada depremden etkilenen kişilerin hem yaşadıkları hem de göç ettikleri şehirlerde geçerli olmak üzere elektrik ve doğalgaz aboneliği için yapmış oldukları başvurularda güvence bedeli istenmeyecek. 

Yapılan açıklama kapsamında 81 il genelinde geçerli olmak üzere yapılacak olan elektrik ve doğalgaz aboneliği işlemlerinde OHAL ilan edilen süre sonuna kadar güvence bedeli alınmayacak. 

Gündem Haberleri