EPGİS Başkanı Aktaş'dan Son Dakika Benzin, LPG ve Motorin Fiyatlarına Zam Açıklaması Geldi!

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş brent petrol varil fiyatı ve küresel enerji krizini işaret ederek zam açıklamasında bulundu.

Pandemi döneminde uzun karantina süreleri, getiriline zorunlu kapatma kararları ve uçuş yasakları ile üretime ara verilmesi gibi nedenlerle petrole olan talep düşmüş, brent petrol fiyatı dibe vurmuştu. Koronavirüs salgını döneminde 17 dolara kadar düşen petrol fiyatları sonrasında yaşanan artış ile dipten son derece şiddetli bir yükseliş yaşamıştı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan enerji krizi ile beraber 17 dolar seviyesine kadar düşen brent petrol fiyatı 80 dolara kadar çıkarken Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş son dakika zam uyarısında bulundu.

LPG, BENZİN VE MOTORİN FİYATLARINA YENİ ZAM VAR MI, ZAM GELECEK Mİ, POMPAYA YANSIR MI?

Yaşanan yükselişe dikkat çeken Aktaş "OPEC+ ülkelerinin ham petrol fiyatlarını 65-75 dolar bandında tutma isteği ya da başka bir tabir ile bu rakamların altında oluşacak işlemlerin pandemi süresinde yaşadıkları gelir kayıplarını kapatmayacak olması düşüncesi nedeniyle ham petrol fiyatlarının yıl sonunu varil başına 90 dolar civarında kapatmasını bekliyoruz. Doğal olarak bu olası tekrar yükselme, akaryakıt fiyatlarını etkileyecek olup bizlere de bu, zam olarak yansıyabilir" uyarısında bulundu.

Bugüne kadar eşel mobil sistemi üzerinden zamların karşılandığını belirten Aktaş LGP fiyatları için bu limitin dolduğunu, benzinde söz konusu sistem kaynaklı limitlerin 48,4 kuruş, motorinde ise 12,2 kuruş kaldığını belirterek bu hafta içerisinde yeni bir zam ihtiyacı doğacağını, bu zammın ÖTV üzerinde kalması durumunda pompaya yansıtılacağını dile getirdi.

Gündem Haberleri