Erdoğan: İktidar Olursa 5 Milyon Suriyeliyi Geri Gönderecekmiş Biz Göndermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kazanması durumunda Suriyelileri geri göndereceğine dair yaptığı açıklamasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gün içerisinde bir etklinlik kapsamında kürsüye çıktı. Burada etkinliğin amacına ilişkin bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra gündem başlıkları hakkında konuştu. Konuşmasının bir bölümünde, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun geçmiş dönemde yaptığı açıklamalarını eleştirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ

Uluslararası İyilik Ödülleri programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini hatırlattı. CHP'nin 2023 seçimlerini kazanması durumunda mültecileri geri göndereceğiz açıklamasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan biz göndermeyeceğiz dedi.

Biz ensarın ne olduğunu muhacirin ne olduğunu, peygamberi bir metot olarak çok iyi biliriz ifadelerine yer veren Erdoğan şu ifadeleri kullandı. "Sevgililer sevgilisi, bir muhacirdi, ensar ile el ele, kol kolaydı. İşte bu kültürden, bu medeniyetten gelenler, hatta nasibini alanlar, kalkıp da bu ülkedeki 5 milyon mülteciyi, eğer iktidar olurlarsa.. Tekrar Suriye'ye göndereceklermiş, Afganistan'a göndereceklermiş.. Biz ev sahipliğine devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan o insanların katillerin elinden kaçarak bize geldiklerini vurgulayarak biz hep düşmüşün yanında olduk dedi. Mülteciler konusuna ilişkin konuşmasını ise "Onun için de biz, gönlümüzü açacağız. Şunu da unutmayacağız; değerli kardeşlerim, Allah'ın yardımı her zaman bize yakın olmuştur." sözleriyle tamamladı.

Gündem Haberleri