Erdoğan'dan CHP, İYİ Parti, GP, DEVA, SP'nin Cumhurbaşkanı Adayına İlişkin Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında, Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında seçime dair de önemli ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında, partililere seslendi. Rusya'da devam eden savaş hakkında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra ekonomi, ihracat, kur korumalı vadeli mevduat, gıda fiyatları gibi konulara değindi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SEÇİM AÇIKLAMASI

Konuşmasının devamında seçim konusunda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin ne zaman ve hangi şartlarda olacağına ilişkin bilgi verdi. AK Parti Teşilatına da bir uyarı mesajı gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Seçime artık 15 ay gibi kısa sayılabilecek bir sürenin kaldığını dikkate alarak her anımızı çok iyi değerlendirmeliyiz. Partimizi sandıktaki 16.'ncı zaferine hep birlikte hazırlayacağız." ifadelerine yer verdi.

MUHALEFET PARTİLERİNE ELEŞTİRİ

İktidarın olduğu her yerde muhalefette vardır diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan başta CHP olmak üzere Millet İttifakının diğer tüm üyelerini eleştirdi. Erdoğan bu noktadaki konuşmasında 28 Şubat tarihinde gerçekleştirilen toplantı hakkında da dikkat çeken ifadeler kullanarak "Bu CHP, güya peşine taktığı, hepsinin ismini açıkça zikretmeye cesaret edemediği 28 Şubat ittifakı kurdu. Ama en azından şu ana kadar karşımızdaki ittifakın ortaya koyduğu fotoğraf kah güldürüyor, kah hayrete düşürüyor." dedi.

MİLLET İTTİFAKININ CUMHURBAŞKANI ADAYI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haziran 2023'te gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine dair Millet İttifakının aday göstermediğini hatırlatarak "Yolun başında birbirlerine bu kadar güvensiz olanlar ne yapacaklar merak ediyoruz? Daha cumhurbaşkanı adayını belirleyememiş olanlar doğrudan başbakanlık pazarlığına giriştiler." eleştirisinde bulundular.

Parlamenter sisteme dönüş çalışmalarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizin yaptığınız bu çalışmanın parlamentoda yeter sayınız var mı?" sorusunu sordu ve bu sayı ile parlamentodan çıkmasının mümkün mü? sorusunu ekledi. Millet İttifakının tutumunu eleştiren Erdoğan bu alandaki konuşmasını ise "Bu ortaoyunu bile karşımızdakilerin milleti nasıl kandırmaya çalıştığına kafidir." sözleriyle tamamladı.

Gündem Haberleri