Ermenistan'dan Alçak Saldırı! Azerbaycan'ın En Büyük İkinci Şehri Gence'ye Füzeyle Saldırıp Sivilleri Hedef Aldılar!

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalarda Ermenistan ordusu Azerbaycan sivillerini hedef almaya devam ediyor.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalarda Ermenistan ordusu Azerbaycan sivillerini hedef almaya devam ediyor. Dün gece Ermenistan tarafından Azerbaycan'ın en büyük ikinci şehri olan Gence'ye füze saldırısı düzenlendi. Sivillerin hedef alındığı saldırıda kaç sivilin hayatını kaybetti henüz açıklanmadı.

Karabağ'da Azerbaycan topraklarını yıllardır işgal eden Ermenistan'ın saldırıları sonucunda başlayan Azerbaycan – Ermenistan çatışması bir başka boyuta taşınıyor. Şu ana kadar çatışma şeklinde geçen gerilim dün gece Ermenistan'ın Azerbaycan'ın en büyük şehri olan Gence'ye füze saldırısı düzenlemesi ile savaşa dönüştü.



Karabağ ile sınırlı kalan çatışmalar Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarındaki sivilleri hedef alması ile alanın yayılmasına neden oldu. Azerbaycan ordusu karşısında tutunamayan Ermenistan ordusu Azerbaycan sivillerine saldırarak savaşın çok daha büyümesine neden oluyorlar.



AZERBAYCAN'IN EN BÜYÜK İKİNCİ KENTİNE FÜZEYLE SALDIRDILAR!



500.000 nüfusu olan Gence'ye füze saldırısı düzenleyen Ermenistan ayrıca Fuzuli, Tatar ve Cebrayil kentlerine de saldırdı. Bu saldırılar ile alakalı olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hajiyev bir açıklama yaparak, “Ermenistan savaşı bile onurlu bir şekilde yürütemiyor. Yıllarca Azerbaycan topraklarını işgal eden, Hocalı'da çocuk ve kadın demeden soykırım yapan Ermenistan ordumuz karşısında düştüğü aciz durumu kentlerimize füze saldırısı gerçekleştirerek gidermek istiyor. Azerbaycan halkının can güvenliği sözkonusu olursa Ermenistan emin olsun ki Azerbaycan bayrağını sadece Karabağ'da değil Erivan'da da göndere çekeriz. Ermenistan'dan her bir şehidimizin hesabı sorulacaktır.” dedi.



ERMENİSTAN RUSYA'DAN DESTEK BEKLİYOR



Ermenistan cephesi ise Gence'ye düzenlenen saldırıyı üstlenmeyerek uluslarası kamuoyunda aciz duruma düştü. Rusya'nın savaşa müdahale etmesini bekleyen Ermenistan şu ana kadar beklediği desteği alamadı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri