Ertelenen Açık Öğretim Okulları 1. Ve 2. Dönem Sınavlarının Yeni Tarihleri Belli Oldu!

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen Açık Öğretim Okulları sınavları hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen Açık Öğretim Okulları sınavları hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk, 1. Dönem ve 2. Dönem Açık Öğretim okulları sınav tarihlerini açıkladı.

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle eğitimde büyük aksamalar meydana gelmişti. Bunlardan birisi de Açık Öğretim Okulları'nın sınavlarının ertelenmesi olmuştu. Çok sayıda öğrenci bu sınavların ne zaman yapılacağına dair büyük bir merak yaşıyorlardı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bugün gerçekleştirdiği açıklama ile Açık Öğretim Okulları'nın sınav tarihlerini duyurdu.



BAKAN ZİYA SELÇUK SINAV TARİHLERİNİ AÇIKLADI!



Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamasında, “Açık Öğretim Okulları 1. Dönem sınavları 25 Şubat 2021'de, 2. Dönem sınavları 25 Mart 2021'de başlayacaktır. Sınava katılacak tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum. Sınava dair detaylı bilgilendirmeler önümüzdeki günlerde yapılacaktır.” dedi.



AÇIK ÖĞRETİM OKULLARI SINAVLARI NASIL YAPILACAK?



Milli Eğitim Bakanlığı'ndan verilen bilgilere göre Açık Öğretim Okulları'nın sınavları çevrim içiortamda uzaktan yapılacak. Öğrenciler elektronik ortamda sınava girecekler. Sınavlara katılmak isteyen öğrenciler Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden giriş yapacaklar. Öğrenciler bu giriş işlemini öğrenci numaraları ve şifreleri ile gerçekleştirecekler.





Çevrim içi yapılacak olan Açık Öğretim Lisesi sınavları ile eğitimde meydana gelen bir aksama daha ortadan kaldırılmış olacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu konuda kapsamlı bir planlama yaptıklarını ve yeni sınav sistemindeki tüm olası hataların ortadan kaldırıldığını duyurdu.



Emlak365.com

Gündem Haberleri