Ertelenen Kabine Toplantısı İle İlan Edilecek Tam Açılma Planı ile Aşı Olmayanlara Kısıtlama Kararı Basına Sızdırıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel'de gerçekleştirilecek olan NATO Liderler Zirvesi etkinliğine katılacak olması nedeni ile kabine toplantısı 10 Haziran 2021 tarihine çekilmişti. Ancak dün açıklanan son dakika kararı ile toplantının iptal edildiği ve liderler zirvesi sonrası yapılacağı duyuruldu. İptal kararının ardında toplantıda ilan edilecek olan tam normalleşme planı, tüm yasakların kalkacağı tarih ve aşı olmayanlara ceza yerine kısıtlama uygulaması detayları basına sızdırıldı. İş

Türkiye nefesini tutmuş yeni açıklanacak normalleşme kararlarının ilan edileceği kabine toplantısı ve sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek olan ulusa sesleniş konuşmasını beklemeye başlamıştı. Hatırlanacağı üzere pandemi nedeni ile kabine toplantıları 2 haftada bir yapılmaya başlanmış ve alınan kararlar ile süreç yürütülmüştü.

14 Haziran 2021 tarihinde yapılması gereken Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden başta olmak üzere çok sayıda önemli lider ile ikili görüşmeler gerçekleştireceği NATO Liderler Zirvesi etkinliği nedeni ile erkene alınmış ve yeni toplantı tarihi 10 Haziran 2021 olarak ilan edilmişti.

KABİNE TOPLANTISI NEDEN ERTELENDİ, İPTAL EDİLDİ?

Özellikle de Pazar günü sokağa çıkma yasağı kısıtlaması uygulamasının kaldırılmasının beklenmesi nedeni ile büyük önem taşıyan yeni kabine toplantısı için Türkiye büyük bir heyecan ile bekleyişe geçerken konu hakkında son dakika açıklaması yapılarak iptal kararı alındığı ilan edilmişti.

Kabine toplantısının iptal edilme nedeni olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun programı gösterilirken yeni toplantı tarihi ise 21 Haziran olarak belirlendi.

TAM NORMALLEŞME VE AÇILMA NE ZAMAN, TÜM YASAKLAR NE ZAMAN KALKACAK?

Konu hakkında kabine üyeleri ile görüştüğünü iddia eden gazeteci Candaş Tolga Işık yapmış olduğu haberinde tüm yasakların kalkacağı tarihi Ağustos olarak duyurdu. Işık kabine üyelerine dayandırdığı haberinde düzenlenecek olan yeni kabine toplantısı ile hafta içi sokağa çıkma yasağı saatinini ilk etapta gece 12'ye kadar uzatılacağını ve Pazar günü sokağa çıkma yasağının kaldırılacağını belirtti.

Temmuz ayında yasakların hafifletilmiş olarak devam edeceğini belirten Işık tüm yasakların kalkacağı tarih olarak ise Ağusot ayını işaret etti.

AŞI OLMAYANLARA CEZA YA DA KISITLAMA OLACAK MI?

Aşı konusunda da bazı bilgilere ulaştığını ve bu bilgilerin detaylarına ulaşınca daha fazla bilgi vereceğini belirterek yeni planda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında arasında yürütülen çalışmalar kapsamında Sonbahar mevsimi ile beraber kapalı mekanlara girmek isteyen kişilerde aşı zorunluluğu aranacağını dile getirdi.

Gündem Haberleri