Erzurum Valisi Sonunda Suskunluğunu Bozdu

Erzurum Valisi Okay Memiş, geçtiğimiz günlerde Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ile birlikte çekilen bir fotoğraf nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Bir açılış törenine katılan Vali Memiş, kendisini eleştirenlere serzenişte bulundu.

Eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım geçtiğimiz günlerde Erzurum'da bir ziyarette bulundu. Bu ziyarette çekilen bir fotoğraf basına sızınca ortalık karıştı. Erzurum Valisi Okay Memiş'in de bulunduğu o fotoğraf karesinden sonra Vali Memiş acımasız eleştirilerin hedefi oldu. 

Vali Memiş, tüm eleştirilere rağmen o günden buyana sessizliğini korumuş ve konuya dair herhangi bir açıklama yapmamıştı. Erzurum Valisi Okay Memiş, katıldığı bir açılış töreninde suskunluğunu bozdu ve "30 yıllık meslek hayatımızı bir fotoğraf karesiyle mi harcayacağız?" diyerek, kendisini eleştirenlere serzenişte bulundu.

Bir Saniyelik Kareye 30 Yılımızı Heba Etmeyiz

Erzurum Valisi Okay Memiş'in içinde bulunduğu bir fotoğraf başına büyük dert açtı. Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Erzurum ziyareti sırasında esnaf ziyaretlerinde bulunduğu anda çekilen fotoğraf basına yansıdı. Bu fotoğrafta Erkam Yıldırım'ın oturuş şekli, elindeki tespih ve yanındaki devlet erkanı günlerce konuşuldu. Vali Memiş de sert eleştirilerden nasibini alan isimlerden biri oldu. 

Bu zamana kadar konuya dair hiç bir açıklamada bulunmayan Vali Memiş, sonunda suskunluğunu bozdu. Katıldığı bir açılış töreninde konuşma yapan Vali Memiş, konuşma sonunda orada bulunan vatandaşlara, "Sizlerle dertleşme babında birkaç kelime daha söyleyeceğim." diyerek söze girdi ve tam manasıyla açtı ağzını yumdu gözünü.

Erzurum Valisi Okay Memiş, "Kaç gündür benim hakkımda televizyonlardan bir karalama kampanyası yürütülüyor. Anlık bir fotoğraf karesi kullanılarak yürütülen bu karalama kampanyası karşısında gerçekten şaşkınlık içindeyim. Ben 30 yıllık meslek hayatımda böyle bir şey görmedim. Bu nasıl bir seviyesizliktir." diyen Memiş'in halinden ve tavırlarından durumdan ziyadesiyle rahatsız olduğu açıkça belli oldu.

Ne Söylesek Başka Bir Yere Çekilecek

Açılış törenine katılan Erzurumlu vatandaşlara içini dökmeye devam eden Vali Memiş, "Kaç gündür bizi konuşuyorlar. Bir şey de söyleyemiyoruz. Ne söylesek başka bir yere çekilecek. Biraz da bu yüzden konuşmam uzun sürdü. Sizleri de üşüttüm ama yaptığımız hizmetleri özellikle tek tek anlatmak istedim. Bu nasıl bir adalettir. Bunca hizmetimize rağmen tek bir fotoğraf karesi yüzünden bir insan bu kadar linç edilir mi?" dedi.

Vali Memiş kendisini eleştirenlere sert bir dille yanıt verdi. "Böyle siyaset olur mu? Böyle gazetecilik olur mu? Devlet adamlığını sizden öğrenecek değiliz. 30 yıllık meslek hayatımı esnaf ziyareti esnasında çekilmiş bir fotoğrafla yok sayamazsınız. Biz güç odaklarının emrinde değiliz, bu zamana kadar hiç bir zaman da olmadık. Biz vatandaşımızın, fakirin fukaranın emrindeyiz." diyen Memiş'e vatandaşlardan da destek geldi. 

Gündem Haberleri