Esnaflar için Yasak Kalkacak Mı? Bakan Koca'dan Umutlandıran Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yapmış olduğu konuşmasında salgına ilişkin son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yapmış olduğu konuşmasında salgına ilişkin son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Bakan Koca konuşmasında uzun zamandır merakla beklenen esnafların yeniden çalışmaya başlayıp başlamayacağına dair bazı ipuçları verdi.

Koronavirüs salgınında yaşanan son gelişmeler Bilim Kurulu'nda ele alındı.



Bilim Kurulu toplantısının hemen ardından ise masada yer alan konu başlıklarına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi. Bakan Koca konuşmasında hem salgının son durumu hakkında bilgi verdi hemde yeni dönemde tedbirlerin nasıl uygulanacağına dair açıklamalarda bulundu.



ÇALIŞAMAYAN ESNAFLARA MÜJDE GELİYOR MU?



Bakan Koca konuşmasının başında yaşanan sürecin oldukça zor bir dönem olduğunu vurguladı. Konuşmasının başında bu dönemin önemli bir kısmını başta sağlık çalışanlarının üstün gayretiyle geride kaldığını ifade eden Bakan Koca yeni bir mücadele döneminde olunduğunu söyledi. Bu kapsamda öngörülebilir bir gelecek adına aşı programının çok büyük bir titizlikle ilerlediğini vurgulayan Fahrettin koca ayrıca çok yakında hayatımızı planlamanın mümkün olabileceğini bildirdi.



Konuşmasının devamında esnafların durumlarına ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca konuşmasına "Salgın yönetiminde yeni dönemin adı yerinde karar dönemidir. Esnafımızın, öğretmenimizin, sağlık çalışanımızın önünü görebileceği, karamsarlıktan uzak bir geleceğe adım adım ilerliyoruz. Tedbirlere bazılarımız uyarak başarımızı sürdürmemiz mümkün değil. Ülkemizin salgın yönetimindeki en büyük gücü vatandaşlarımızın uyumudur. Hep birlikte mücadele devam edecek ve aydınlık geleceğimize en kısa sürede kavuşacağız." sözleriyle devam etti.



Bakan Koca konuşmasının sonunda ise aşı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bu zamana kadar 28 günde 2 milyon 800 bin vatandaşın aşılandığını ifade eden Bakan Koca ikinci doz aşı için ilk adımın da atılacağonı duyurdu. Aşı konusunda hedefin nüfusun yüzde 60'ının aşılanması olduğu da ifade edildi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri