Et ve Süt Kurumu Fiyatlara Zam Yaptı! Etin Alım Fiyatı Yükseldi

Et ve Süt Kurumu üreticiden aldığı etin fiyatlarını artırdı.Büyükbaş ve küçükbaş hayvan eti fiyatlarına zam yapan kurum keçi eti fiyatını sabit tuttu.

Vatandaşa en ucuz eti satan Et ve Süt Kurumu fiyatlarında güncelleme yapma kararı aldı. Son olarak geçtiğimiz Aralık yında fiyatlarına zam yapan kurum, karkas et fiyatlarını artırdı.

Buna göre Et ve Süt Kurumu büyükbaş hayvan alımında birinci kalite, asgari karkas ağırlığı 190 lilo, asgari 57 ve üzeri randımanı olan yerli tosunun karkas kilo 50 TL iken yapılan güncelleme ile 60 TL'ye yükseldi. Aynı şartlardaki ithal tosunun karkas fiyatı ise kilogram başına 48 liradan 58 liraya yükseldi. Fiyatlardaki bu yükseliş, etiket fiyatlarına 4 lira ila 10 lira arasında yansıyacak.

ET VE SÜT KURUMU ETİN ALIM FİYATLARINA ZAM YAPTI

Büyükbaş hayvan etinin yanı sıra küçükbaş hayvan eti alımına da zam yapıldı. Aralık ayında kuzu karkasın kilosu 45 lira iken şu an 55 liraya yükseltildi. Koyun etinin kilosu 35 liradan 45 liraya artırılırken keçi eti fiyatı ise 25 TL olarak sabit bırakıldı.

Et ve Süt Kurumu'nun fiyatları ortalamaya bakıldığında dana etinde fiyat 58 liraya düşerken, kuzu etinin kilosu da 62 lira 86 kuruşa geriledi. Et ve Süt Konseyi kuzu etini dana etinden daha ucuza alırken, serbest piyasada kuzu eti daha yüksek fiyattan satılıyor. Bu oran tüketiciye daha yüksek fiyattan yansıyacak.

Güncel hayvan alım fiyat listesi şu şekilde:

Küçükbaş hayvan alım fiyatları:

Kombinalar ve Kesimhanelerden Alınan Haftalık Yağsız Dana ve Yağsız Kuzu Fiyatları:

YENİ FİYATLAR MALİYETİN ALTINDA

Besiciler, yem maliyetlerindeki artışa rağmen kırmızı et fiyatıın üreticide aynı oranda artmadığını belirtirken yeni fiyatların yine de maliyetin altında kaldığını ifade ediyor.

Gündem Haberleri