Euro, Sterlin, Dolarla Maaş! BAE, Katar ve Kuveyt'te Bu Mesleklerde İşçiler Çağrılıyor

Yurtdışında iş arayanlar için bazı meslek grupları ön planda. Dolar, Euro veya Sterlin ile alınacak maaşlar ile çalışanlar TL karşılığı en az 14 katı ödeme alacaklar.

Döviz ile çalışmak isteyenler için yurtdışı firmaları tarafından ilan edilen meslek grupları ise milyonlarca kişiye hitap ediyor. Türkiye dışında çalışma hayali olanların ilkbahar ve yaz döneminde değerlendirebilecekleri geçici ve kalıcı işler.

DOLAR İLE MAAŞ ALABİLECEĞİNİZ ÜLKELER VE BAŞVURU İŞLEMLERİ

Son dönemlerde Avrupa'da yaşanan savaş nedeniyle yabancı işçi alımlarında daha sıkı önlemler uygulanıyor olsa da esas personel ihtiyacı olan ülkeler zengin körfez ülkeleri. Petrol zengini olan Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt gibi ülkeler bazı meslek gruplarında çok sayıda işçi arıyor. Bu ülkelerde meslek gruplarında uzman olmak ise garanti iş kapısı anlamına gelebilir.

Körfez ülkelerinin gelişmiş turizm ağı nedeniyle hizmet sektörü, yeme içme sektörü, inşaat sektörü, lojistik sektörü çok aktif bunların yanında. Bu ülkelerde enerji alanında uzman isimler ile ülke dinamiklerine uygun çalışma alanları da deneyimli personeller de istihdam ediliyor. Ayrıca Katar, BAE ve Kuveyt yönetici kadrolarına çok yüksek maaşlarla personel alıyorlar.

HANGİ MESLEK GRUBUNDA NE KADAR MAAŞ ALINIR?

Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt'te ödenen ücretler firmalara ve ülke politikalarına göre değişir. Ancak bu ülkelerden birince çalışma niyeti olanlar için genel ve ortalama maaş aralığını aşağıda aktardık. Bu maaşlar kişiye göre, ülkeye firmaya ve çalışılan kente göre bile değişebilir.

Üst düzey yönetici maaşları 10.000 Dolar ile 25.000 Dolar

Doktor Mühendis maaşları 6.000 Dolar ile 12.000 Dolar

Aşçı maaşları 3.000 Dolar ile 10.000 Dolara

Güvenlik maaşları 2.000 Dolar 3.000 Dolar

İnşaat İşçisi maaşları 2.000 Dolar 2.500 Dolar

İnşaat usta ve deneyimli personel maaşları 2.000 Dolar ile 4.000 Dolar

Garson ve hizmet sektörü maaşları 2.000 Dolar 3.500 Dolar

Şoför maaşları 3.000 Dolar ile 5.000 Dolar

KATAR BAE VE KUVEYT'TE ÇALIŞMAK İSTEYENLER NE YAPACAK?

Yabancı ülke iş ilanlarının takip edilmesi gerek. Vatandaşlar bu ülkelerde hangi firmaların hangi alanlarda işçi personel aradıklarını internet üzerinden duyurulan ilanlar ile bulacak. Yurtiçi ve uluslarası kariyer sitelerinde ülke ülke iş ilanı aramak mümkün. Vatandaşlar bu sayede kendilerine uygun fırsatlar bulduklarında önce ilan üzerinden daha sonra firma ile iletişime geçerek başvuru yapabilecekler.

Gündem Haberleri