Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Başladı! 15 Ocak 2021 Cuma Evde Bakım Parası Yatan İller Listesi Belli Oldu!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara verilen sosyal yardımların arasında bulunan Evde Bakım Maaşı ile alakalı araştırmalar yapılmaya devam ediliyor. Evde Bakım Maaşı alan vatandaşlar Ocak 2021 ödemelerinin ne zaman yapılacağını öğrenmek istiyorlar. Evde Bakım Maaşı hangi illerde yattı?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara verilen sosyal yardımların arasında bulunan Evde Bakım Maaşı ile alakalı araştırmalar yapılmaya devam ediliyor. Evde Bakım Maaşı alan vatandaşlar Ocak 2021 ödemelerinin ne zaman yapılacağını öğrenmek istiyorlar. Evde Bakım Maaşı hangi illerde yattı?

Türkiye'de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara çok çeşitli sosyal yardımlar yapılmaktadır. Bu sosyal yardımların en kapsamlılarından birisi de evde bakım parasıdır. Bakıma muhtaç olan engelli ve yaşlı vatandaşlar için ailelerine her ay ödenen evde bakım maaşı bu ailelerin önemli gelir kaynaklarından birisi olmaktadır.



EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR?



Evde Bakım Maaşı sosyal yardımının ne olduğunu merak eden vatandaşlar bu sorunun cevabını araştırıyorlar. Bakıma muhtaç olan vatandaşlar için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı onların bakımlarını üstlenen ailelerine her ay sosyal yardım yapmaktadır. Engelli veya yaşlı olduğu için kendi bakımlarını gerçekleştiremeyecek vatandaşların yaşamlarını aile ortamlarında sürdürebilmeleri amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay bu ailelere evde bakım parası vermektedir. Bu sosyal yardımın alınabilmesi için bakıma muhtaçlık durumunun bir devlet hastanesi tarafından raporla ispat edilmesi gerekir.



EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?



Evde Bakım Parası sosyal yardımını alan vatandaşlar bu ödemelerin yatıp yatmadığını nasıl öğrenebilecekleirni merak ediyorlar. Bunun için en kolay yollardan birisi e-devlet sistemidir. E-devlet üzerinden yapılacak çok basit bir işlemle evde bakım maaşı ödemelerinin yapılıp yapılmadığı öğrenilebilir. TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapan vatandaşlar arama çubuğuna, “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarlar. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu hizmetine giriş yapan vatandaşlar ödemelere dair en güncel bilgilere ulaşırlar.



SMS YOLUYLA EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA



Evde Bakım Parası alan vatandaşların ödemelere dair yapacakları sorgulama yollarından birisi de SMS yoluyla yapılan sorgulamadır. Bu imkandan yararlanabilmek için evde bakım parası ödemeleri Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alınmalıdır. Bu şartı yerine getiren vatandaşlar bankaya kayıtlı olan cep telefonlarının mesaj bölümüne “BAKIYE” yazarak 4747'ye SMS gönderirler. Banka bu SMS'e karşılık vatandaşlara hesap bakiyelerindeki hareketleri iletir. Bu şekilde Evde Bakım parası ödemelerinin yapılıp yapılmadığı sorgulanabilir.



EVDE BAKIM PARASI KAÇ TL OLDU?



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın tüm sosyal yardımları memur maaş katsayısına bağlanmıştır. Bunun için yılda iki defa olmak üzere tüm sosyal yardımlara Ocak ve Temmuz aylarında zam yapılmaktadır. 2020 yılında 1544 TL olarak ödenen evde bakım maaşı 2021 Ocak-Haziran dönemi için 1657 TL olarak belirlenmiştir. Ocak ayı içerisinde evde bakım maaşı alacak olan vatandaşlar zamlanmış ücretten ödemelerini tahsil edebileceklerdir.



EVDE BAKIM PARASI ÖDEMESİ YAPILAN İLLER LİSTESİ!



Evde Bakım Parası sosyal yardımlarının ödeme sistemi çok farklı olarak çalışmaktadır. Bu sosyal yardımlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın genel ödeme sisteminde yapılmamaktadır. İl bazında gerçekleşen ödemeler bürokratik işlemlerden dolayı standar bir güne sahip değildir. Bir il ayın başında ödeme alırken bir başka ile aynı ödemeyi ayın sonunda alabilir. Bunun için evde bakımparası yatan iller listesi büyük bir merak konusudur. 15 Ocak 2021 Cuma günü itibariyle evde bakım parası yatan illerin listesi belli oldu mu? Elde edilen bilgilere göre şu ana kadar evde bakım parası 12 ilde yattı. Tokat, Bilecik, Uşak, Mersin, Konya, Van, Manisa, İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Aksaray ve Şırnak'ta ödemeler yapıldı. Haberimizi takip ederek evde bakım parası yatan diğer illeri de öğrenebilirsiniz.



emlak365.com

Gündem Haberleri