Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Yapıldı Mı? Evde Bakım Parası Yatan İller Listesi 5 Ekim 2020 Pazartesi!

Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara verilen sosyal yardımlardan olan Evde Bakım Maaşı ile alakalı olarak çok sayıda detay vatandaşlarca merak edilmektedir.

Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara verilen sosyal yardımlardan olan Evde Bakım Maaşı ile alakalı olarak çok sayıda detay vatandaşlarca merak edilmektedir. Evde Bakım Maaşı kimlere verilir? Evde Bakım Maaşı başvurusu nereye ve nasıl yapılır? Evde Bakım Maaşı Kaç TL'dir? Evde Bakım Maaşı kimlere verilmektedir? Evde Bakım Maaşı almanın şartları nelerdir? Evde Bakım Maaşı Ekim ayı ödemeleri yapıldı mı? Evde Bakım parası ödenen illerin listesi bellli oldu mu?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara verilen Evde Bakım Maaşı ile alakalı olarak çok sayıda araştırma yapılıyor. Evde Bakım Parası almak isteyen vatandaşlar bunun şartlarını merak etmekte ve kendi şartlarının bu sosyal yardımı almaya yetip yetmediğini öğrenmek istemekteler. Evde Bakım Maaşı nedir ve kimlere verilir? Evde Bakım Parası almak için başvuru nereye ve nasıl yapılır? Evde Bakım Maaşı Ekim ayı ödemeleri yapıldı mı? 5 Ekim 2020 Pazartesi itibariyle Evde Bakım Parası ödenen illerin listesi belli oldu mu? İşte Evde Bakım Maaşı ile alakalı olarak tüm merak edilen soruların cevapları...



EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR?



Aile, Çalışma Ve Sosyal Yardım bakanlığı tarafından bakıma muhtaç engelli vatandaşlar için bakımlarını üstlenen ailelere verilen sosyal yardımdır. Bakıma muhtaç vatandaşların aile ortamında yaşamalarını teşvik etmek için uygulamaya sokulan programdır. Bu sosyal yardım sayesinde vatandaşların aile duygusundan mahrum olmamaları ve bakıma muhtaçlık gibi bir sorun yaşarken aile özlemi de çekmemeleri amaçlanmaktadır.





EVDE BAKIM PARASI BAŞVURUSU NEREYE VE NASIL YAPILIR?



Evde Bakım Maaşı almak isteyen vatandaşlar başvurularını Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar il ve ilçe müdürlüklerine yapmaktadırlar. Gerekli şartları taşıdığını belgeleyen vatandaşlar Evde Bakım Maaşı için başvururlar. Bu başvurulara 30 gün içerisinde cevap verilmek zorundadır. Gelen cevaba göre uygun görülen vatandaşlar evde bakım parası almaya başlarlar.



EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?



Evde Bakım Maaşı alabilmek için aranan ilk şart engellilik durumudur. Hastanelerden alınacak olan sağlık kurulu raporuyla ağır engellilik durumu ispat edilmelidir. Bu şartın yerine getirilmesinin ardından hane halkının tüm gelirleri toplanarak kişi sayısına bölünür. Engelli kişi de bu hesaplamaya dahil olur. Çıkan sonuçta aylık kişi başı hane geliri 1.402 TL'den az olan vatandaşlar evde bakım maaşı almak için başvuru yapabilir.





EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ TL'DİR 2020?



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın aldığı prensip kararı gereği tüm sosyal yardımlar memur maaş katsayısı ile hesaplanmaktadır. Yılda iki defa artan memur maaş katsayısı nedeniyle sosyal yardımlara da yılda iki defa zam yapılmaktadır. 2020 Ocak ayında yapılan zamla 1.384 TL'den 1.460 TL'ye yükselen Evde Bakım Maaşı 2020 Temmuz ayındaki zam ile de 1.544 TL'ye çıkarılmıştır. Evde bakım maaşı düzenli olarak hak sahiplerine her ay ödenir.



EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?



Evde Bakım Maaşı almaya hak kazanan vatandaşlar ödeme yapılıp yapılmadığını bankaya gitmeden öğrenmek istiyorlar. Bu konuda çeşitli sorgulama yöntemleri bulunmaktadır. Bunlardan ilki E-Devlet yoluyla Evde Bakım Maaşı sorgulama işlemidir. Bu sorgulama için vatandaşlar önce E-Devlet sistemine TC Kimlik numaraları ve kişiye özel şifreleri ile giriş yaparlar. Ardından arama bölümüne “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazılıp çıkan ekranda ilgili hizmet bulunarak tıklanır. Sistem tarafından açılan sayfada evde bakım parası ödemesi ile alakalı detaylar yer almaktadır.





Bir diğer Evde Bakım Maaşı sorgulama yöntemi de SMS yoluyla yapılan işlemdir. Bunu yapabilmek için Evde Bakım Parası ödemelerini Ziraat Katılım Bankası'ndan almak gerekiyor. Bu bankada hesapları bulunan ve Evde Bakım Parası ödemeleri de bu hesaba yatan vatandaşlar cep telefonlarının SMS bölümüne BAKIYE yazarak 4747'ye mesaj gönderirler. Bu mesaja verilen cevapta ödeme bilgileri ile alakalı detaylar yer almaktadır.



EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ (5 EKİM 2020 PAZARTESİ)



Evde Bakım Maaşı ödemeleri için standart bir gün belirlenmemiştir. Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından il il yapılan ödemeler genellikle her ayın 15'inden başlayarak ay sonuna kadar yapılmaktadır. Ancak dönem dönem ayın 15'inden önce de Evde Bakım parası ödemesi yapılmıştır. 5 Ekim 2020 Pazartesi tarihi itibariyle şu anda Türkiye'de herhangi bir ilde Evde Bakım Maaşı ödemesi yapılmamıştır.



Emlak365.com


Gündem Haberleri