Evde Bakım Parası Ödemeleri Yapıldı Mı? 2 Şubat 2021 Evde Bakım Maaşı Yatan İllerin Listesi!

Şubat ayının başlamasıyla beraber vatandaşların en çok merak ettikleri konulardan birisi de evde bakım maaşı Şubat 2021 ödemelerinin yapılıp yapılmadığı oldu.

Şubat ayının başlamasıyla beraber vatandaşların en çok merak ettikleri konulardan birisi de evde bakım maaşı Şubat 2021 ödemelerinin yapılıp yapılmadığı oldu. Peki evde bakım parası ödemeleri yatan iller hangileri?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardımlar arasında bulunan evde bakım maaşı Şubat 2021 ödemelerinin yapılıp yapılmadığı vatandaşlarca araştırılıyor. Evde bakım parası ödemeleri yapıldı mı?



Türkiye'de bakıma muhtaç olan vatandaşların bakımlarını üstlenen aileler için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çeşitli sosyal yardımlar yapılıyor. Bunlardan birisi de evde bakım maaşı olarak biliniyor. Evde bakım parası bakıma muhtaç olan engelli ve yaşlı bireyler için ödeniyor.



EVDE BAKIM PARASI KİMLERE VERİLİR?



Evde bakım parası almak isteyen vatandaşların bazı şartları karşılamaları gerekiyor. Öncelikle hane içerisinde bakıma muhtaç yaşlı veya engelli birisinin yaşaması gerekiyor. Bu bakıma muhtaçlık tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınacak sağlık raporu ile belgelendirilmeli. Ayrıca hane geliri şartı da yerine getirilmeli. Hanenin tüm net geliri toplanarak hanede yaşayan kişi sayısına bölünüyor. Bu kişilere yardım için başvurulacak olan engelli veya yaşlı birey de ekleniyor. Çıkan kişi başı hane geliri, gelir şartına uyması durumunda evde bakım maaşı ödemesi almaya hak kazanılıyor.



EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ TL'DİR?



Evde bakım maaşı için en çok araştırılan konulardan birisi de bu sosyal yardımın kaç TL olduğudur. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın tüm sosyal yardımlarında olduğu gibi evde bakım parası da memur maaş katsayısına eşitlenmiştir. Bundan dolayı her yıl Ocak ve Temmuz aylarında evde bakım parasına zam yapılıyor. Ocak 2021'de yapılan zam ile evde bakım parası 1.544 TL'den 1.657 TL'ye yükseltilmiştir.



EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?



Evde bakım maaşı almaya hak kazanan vatandaşlar ödeme sorgulama işleminin nasıl yapılacağını merak ediyorlar. Bu sorgulama işlemi E-devlet üzerinden yapılabiliyor. TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile e-devlet sistemine giren vatandaşlar arama bölümüne “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarak arama yaparlar. Çıkan ekranda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ilgili hizmetine girilerek maaş ödemesi detaylarına bakılabilir.



SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMESİ SORGULAMA



Evde Bakım Maaşı ödemelerini Ziraat Katılım Baknası aracılığı ile alan vatandaşlar bu ödemelerinin hesaplarına yatıp yatmadığını bankaya gitmeden, şnternette herhangi bir işlem yapmadan öğrenebiliyorlar. Cep telefonlarının mesaj bölümüne “BAKIYE” yazarak 4747'eSMS gönderenler evde bakım parası ödemelerine ilişkin bilgiye ulaşabiliyorlar.



2 ŞUBAT 2021 EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLERİN LİSTESİ!



2 Şubat tarihi itibariyle evde bakım maaşı yatan illerin listesi internette en çok yapılan aramalar arasında bulunuyor. Şu ana kadar Türkiye'nin 81 ilinin herhangi birinde evde bakım parası Şubat ayı ödemeleri yapılmadı. Ay içerisinde belirsiz bir günde yatacak olan evde bakım parası ödemelerini haberimizden takip edebilirsiniz. Ödemeler yapılır yapılmaz ödeme yapılan illerin listesi haberimizde yayınlanacaktır.



Emlak365.com

Gündem Haberleri