Evde Doğal Sinek İlacı Nasıl Yapılır? İşte Sineklerden Kurtulmanın Kesin Çözümü!

Yaz aylarının gelmesiyle evlerde sinekler insanlara rahatsızlık vermeye başladılar. Peki evde sinek ilacı yoksa ne yapılır? Doğal sinek kovucu nasıl hazırlanılır? Evde sineklerden kurtulmanın kesin çözümü nedir?

Yaz ayları ile beraber evlerin en önemli sorunlarından birisi de sinekler oluyor. Sineklere karşı çeşitli kimyasal ilaçlar kullanılsa da bunlar bir süre sonra yeterli gelmeyebiliyor veya insanlar doğal yollarla sineklerden kurtulmak isteyebiliyorlar. Peki evde doğal sinek ilacı nasıl yapılır? Evde sineklerden kurtulmanın en pratik çözümü nedir? Ev yapılı doğal sinek kovucu tarifleri nelerdir?

EV YAPIMI DOĞAL SİNEK İLAÇLARINI EVDE HAZIRLAYABİLİRSİNİZ?

Yaz aylarında evlerde insanların başının belası olan sineklerden kurtulmak aslında hiç de zor değil. Her evde bulunabilen veya kolaylıkla tein edilebilecek malzemelerle doğal sinek ilacı yapmanız mümkün. Bu doğal sinek kovucular için aromatik bitkisel yağlardan yararlanılabilir. Limon yağı, lavanta yağı, portakal yağı, biberiye yağı, nane yağı doğal sinek kovucu özelliğine sahiptirler.

Aromatik yağlar ile evde pratik sinek ilacı yapılmak isteniyorsa önce bir sprey şişesine su doldurulur. Ardından kullanılmak istenen aromatik yağ seçilerek su dolu sprey şişesinin içerisine 40-50 damla damlatılır. Ardından sprey şişesinin kapağı kapatılarak şişe iyice çalkalanır. Oluşan doğal sinek kovucu hem evin içine sıkılabilir hem de doğal olmasından dolayı cilde sıkılarak sineklerin ciltten uzaklaşması da sağlanabilir.

EVLERDE SİNEK SORUNUNA KESİN ÇÖZÜM!

Evlerde sinek sorununa kesin çözüm sunan en önemli yol karanfilden geçiyor. Karanfil kullanılarak yapılan doğal sinek ilacı evin içerisinde tek bir sinek dahi bırakmıyor. Bu ilaç için 30 adet karanfil tanesi gerekiyor. Bu karanfiller limon, portakal veya elma üzerine saplanırlar. Buradan çıkan ve insana çok hoş gelen koku sinekler için kabustur. Sinekler karanfil kokusunun olduğu kapalı ortamlarda durmazlar. Biriktirilen limon kabuklarının da üzerine karanfil serpiştirilerek aynı sonuç alınabilir.

Gündem Haberleri