Evde İş Arayanlara İŞKUR Üzerinden İlanlar! Adım Adım Başvuru İşlemleri

Pandemi kapsamında evinden çıkmayanlar için evde iş imkanları bulunuyor. İŞKUR üzerinden ilan edilen duyurular kapsamında evde çalışabilecek iş ilanları da yer alıyor. Bu ilanlara başvuruların nasıl yapılacağını aktarıyoruz.

Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan duyuruların çok büyük bir bölümü sahada çalışacak personeller için. İşi olmayan vatandaşlar için onlarca meslek grubundan personel alım ilanları yayımlanıyor. Bu ilanlar dışında vatandaşlar ayrıca evde iş olanaklarını merak ediyorlar.

Emlak365.com olarak bizlerde İŞKUR üzerinden ilan edilen evde iş imkanlarını sizlerle paylaşıyoruz. İşte İŞKUR üzerinden başvuru yapabileceğiniz evde iş imkanları.

EVDEN ÇALIŞMAK İSTEYENLER İŞKUR ÜZERİNDEN HANGİ İŞ İLANLARINA BAŞVURU YAPABİLİRLER?

Evde çalışmak isteyenler için farklı iş kollarından duyurular yayımlanabilir. Bu duyurular arasında en popüler olanı ise evde paketleme ilanları. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalar yayımladıkları duyurular ile paketleme işi için personel aradıklarını ilan ediyorlar. Kurumsal firmaların birçoğu duyurularını İŞKUR üzerinden yayımlıyorlar.

Türkiye İş Kurumu üyeliği olanlar bu firmaların ilanlarına online başvuruda bulunarak evde çalışma imkanı buluyorlar. Vatandaşların bu süreçte en merak ettikleri nokta ise iş ilanlarına nasıl ulaşacakları. İŞKUR üzerinden yapılması gereken tüm işlemleri adım adım aktarıyoruz.

İŞKUR ÜZERİNDEN EVDE İŞ İLANI ARAMA

Öncelikle vatandaşlar İŞKUR'un resmi web sayfasına ulaşacaklar. Burada karşılarına farklı sekmeler çıkacak. İş İlanı Arama yada Açık İş İlanları sayfasına tıklayacak olan adaylar evde çalışabilecekleri işleri bulmak için arama yapacakları sayfaya ulaşacaklar. Bu kapsamda karşılarına aşağıda yer alan ekran çıkacak.

Bu ekran üzerinde yer alan meslek kısmını dolduracak olan vatandaşlar paketleme işçisi yazacaklar. Bunun dışında birde kendi yaşadıkları şehri seçecekler. Daha sonra iş ilanı arayacaklar. Burada dikkat edilecek nokta bazı firmalar paketleme işçisi alımlarını kendi firma bünyelerine yapıyorlar. Adayların buna dikkat etmeleri gerekir.



BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İŞKUR üyeliği olan adaylar başvurularını online şekilde anında yapabilirler. İŞKUR üyeliği olmayanlar ise Kayıt Ol kısmından İş Arayan bölümüne tıklayrak üyelik oluşturabilirler. En doğru işleri bulmak için adayların üyelik formunu eksiksiz doldurmaları gerekiyor. Adaylar başvuru formunu eksik yada kendilerine ait olmayan bilgiler ile doldurmaları durumunda başvuru aşamasında bazı sorunlar yaşayabilirler. Adayların İŞKUR'dan üyelik oluştururken en çok dikkat edecekleri alanlar ise meslek bilgileri, öğrenim bilgileri, sertifika bilgileri, çalışma bilgileri.

Gündem Haberleri