Evim Yuvan Olsun kampanyası nedir, kimler başvuru yapabilir?

Depremzede vatandaşların deprem bölgelerinde herhangi bir şekilde mağduriyet yaşamamaları adına pek çok kampanya düzenlenmektedir. O kampanyalardan biri olan Evim Yuvan Olsun kampanya detayları ise oldukça merak edilmiştir.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından on binlerce vatandaş evlerini kaybetti. Asrın felaketi olarak adlandırılan bu iki büyük deprem nedeni ile özellikle Hatay, Antakya, Kahramanmaraş gibi illerde hemen hemen tüm binaların zarar gördüğü öğrenildi. Yıkılan binaların yanı sıra ağır hasarlı ya da hasarlı olarak adlandırılan bina sayısının da oldukça fazla olduğu ifade edildi. 

Bu nedenle de vatandaşların mağduriyet yaşamadan bu zorlu süreci atlatabilmeleri için devlet tarafından da kampanyalar düzenlenmeye başlandı. Bu kampanyalardan biri de depremzede vatandaşlar için Evim Yuvan Olsun kampanyası oldu. Yaşanan felaketin ardından depremzedeler için düzenlenen bu yardım kampanyası hakkında merak edilenler de artmaya başladı. 

EVİM YUVAN OLSUN KAMPANYASI NEDİR? 

Hazırlanan bu kampanya ile birlikte Türkiye'de yaşayan ve ikinci bir kullanmadıkları evi olan, bunun yanı sıra da yurt dışında yaşayan ve burada kimsenin kullanmadığı evi olan kişilerin depremzede vatandaşlara herhangi bir bedel olmadan kiralaması ile yapılacağı ifade edildi. Gerçekleştirilecek olan bu kampanyada tamamen gönüllük esas olduğu açıklandı. 

EVİM YUVAN OLSUN KAMPANYASINA NASIL BAŞVURU YAPILIR? 

Konuya ilişkin merak edilen detayların yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yapılan "Türkiye’de yaşayıp ikinci evi olan ya da yurt dışında yaşayıp Türkiye’de ikinci evi olan, kullanmadıkları evlerini veya yazlık evlerini depremzede ailelerin kullanımına bedelsiz olarak sunmak veya evlerini uygun şartlarda depremzede ailelerin oturması için kiralamak isteyen hayırseverlerimiz, gönül rahatlığıyla evimyuvanolsun org sitesinden başvurabilirler" ifadeleri ile hem yardımın detayları hem de nasıl başvurunun yapılabileceği açıklanmış oldu. 

Bunun yanı sıra da "Eğer bu siteden başvurabilirlerse bu defa bu evler kaymakamlıklarımız aracılığıyla süreli olarak depremzede ailelerimizin, özellikle dezavantajlı depremzede ailelerimizin, kullanımına sunacağız" dedi. Depremzede vatandaşlar için yapılacak olan bu destekte evi verecek olan gönüllüler ile depremzedelerin bir araya gelmeyecekleri ifade edilmiş oldu. 

Gündem Haberleri