Evinizde varsa sakın yemeyin! Uzmanlar açıkladı, zehir saçıyor!

Pratik oldukları için tercih edilen bazı kahvaltıların adeta zehir saçtıkları ortaya çıktı. Uzmanlardan kahvaltılarda sıkça tüketilen bir ürün hakkında çok net uyarılar yapıldı.

Çalışanların kahvaltıları Türkiye’de büyük değişime uğradı. Özellikle son yıllarda çalışma hayatında yer alan insanlar kahvaltıda tükettikleri gıdaların pratik olmasını besin değerlerine göre daha önemli görmeye başladılar. Klasik kahvaltıdan uzaklaşan insanlar biraz daha uyuyabilmek için sabahları kahvaltı geleneklerini tamamen değiştirdiler. Sabah kahvaltılarına vakit harcamayı tercih etmeyenler mısır gevreği gibi pratik yiyecekleri tercih etmeye başladılar. Ancak uzman uyarılarına göre bu yiyeceğin faydasından çok zararı var.

MISIR GEVREĞİ ZEHİR SAÇIYOR!

Sabah kahvaltılarında sütle birlikte hazırlanarak yenilen mısır gevreklerinin çok sağlıksız oldukları ortaya çıktı. Mısır gevreği adı verilen bu yiyecek uzmanlarca oldukça zararlı bulunuyor. Üstelik bunu her gün tüketmenin ayrı bir zararı bulunuyor. Bu zararı her gün vücutlarına sokanlar kendilerini çok büyük bir riske atıyorlar.

Çeşit olarak oldukça zengin olan mısır gevreklerinin yağ oranlarının düşük olduğu biliniyor. Bundan dolayı kilosunu korumak veya kilo vermek isteyenler mısır gevreği ile kahvaltı yapmayı tercih ediyorlar. Ancak mısır gevrekleri bilinenin aksine kilo kontrolünde destekleyici besin olmaktan çok uzaklar. Mısır gevreklerinde bulunan fruktoz metabolizmada olan düzensizliği daha da arttırıyor.

Mısır gevreklerinin zararlarını beslenme uzmanı Kavita Devgan açıkladı. Mısır gevreklerinin yoğun bir şekilde tüketilmemesi gerektiğini belirten Kavita Devgan, “Mısır gevreklerinin bilinenin aksine tok tutma özelliği yok. Esasında mısır gevreklerinin besin değerleri çok düşük ve az miktarda lif oranı bulunuyor. Siz kahvaltıda mısır gevreği tüketirseniz öğle yemeği saati gelmeden zaten acıkacaksınız. Bu da daha çok yemek yemenize neden olacak. Mısır gevrekleri başta kalp sağlığı olmak üzere sağlığımızı çok yönlü olarak olumsuz etkiliyor.” dedi.

Gündem Haberleri