Evlenecek Çiftler Dikkat! Devletten 18 Bin Lira Çeyiz Desteği Alabilirsiniz!

Devlet gençlerin daha kolay evlenmelerini teşvik etmek amacı ile çeyiz hesabı uygulamasını başlattı. Evlenmek için para biriktiren çiftler devletten 18 bin lira hibe para alacaklar.

Devlet gençlerin daha kolay evlenmelerini teşvik etmek amacı ile çeyiz hesabı uygulamasını başlattı. Evlenmek için para biriktiren çiftler devletten 18 bin lira hibe para alacaklar.

Yükselen altın, mobilya ve beyaz eşya fiyatları evlenmek isteyen çiftlerin belini bükmeye devam ediyor.



Evliliğin maliyeti her geçen gün artarken gençler evlenmekte zorlanmaya başlayınca hükümet çeyiz hesabını hayata geçirdi.



Çeyiz Hesabı Nedir?



Devletin evlenmek isteyen çiftlerin tasarruf etmelerini sağlamak amacı ile uygulamaya aldığı tasarruf hesabıdır.



Bu hesap ile evlenmek için para biriktiren çiftler aranılan şartları taşımaları durumunda biriktirmiş oldukları paraya ek olarak her yıl arttırılan oranda (2019 yılı için 18 bin lira olarak uygulanacak) hibe para desteği alacaklar.



Çeyiz Hesabı Şartları Neler, Kimler Evlenirken Çeyiz Hesabı Parası Alabilir?



İlk kez evlenecek olan ve 27 yaşını doldurmadan evlenecek her Türk vatandaşı 3 sene boyunca çeyiz hesabı açarak düzenli olarak para biriktirmesi durumunda kişi başı 9 bin lira çift olarak hesap açılması durumunda ise 18 bin lira hibe para kazanma hakkı elde edecekler.



Çeyiz Hesabı Devlet Katkısı Kaç Lira?



Her sene Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ilan edilen yeniden değerleme oranı üzerinden arttırılmakta olan çeyiz hesabı devlet desteği 2019 yılında



En az 36-47 ay arasında hesabında düzenli para biriktiren kişilere hesapta biriktirmiş oldukları paranın yüzde 20'si kadar olacak şekilde en üst sınır olarak 6 bin 500 lira,



En az 48-59 ay arasında hesabında düzenli para biriktiren kişilere hesapta biriktirmiş oldukları paranın yüzde 22'si kadar olacak şekilde en üst sınır olarak 7 bin 500 lira,



60 ay ve üzerindeki sürelerde hesabında düzenli para biriktiren kişilere hesapta biriktirmiş oldukları paranın yüzde 25si kadar olacak şekilde en üst sınır olarak 9 bin lira şeklinde ödenecek.



Emlak365.com


Gündem Haberleri