Eylül ayı Aile Destek Paketi ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak, ödeme tutarları ne kadar oldu?

Vatandaşlar Aile Destek Paketi ödemelerini araştırıyor. Söz konusu ödemelerin yapılacağı tarih merakla araştırılıyor. Peki Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yapılıyor, hesaplara ne kadar yatıyor? İşte detaylar…

Türkiye’de ihtiyaç sahibi vatandaşlara, ihtiyaçlarına göre nakdi veya ayni yardımlar yapılmaya devam ediyor. Sosyal devlet anlayışıyla vatandaşlara ulaştırılan söz konusu yardımlar arasında Aile Destek Paketi ödemeleri de yer alıyor. Söz konusu program geçtiğimiz yıl 1 senelik başlatılmıştı ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu programın 1 yıl daha uzatıldığını açıklamıştı. Böylece 2023 itibariyle de ödenen Aile Destek Paketi ödemeleri merak konusu oldu.

Aile Destek Paketi ödemeleri, hak sahibi vatandaşlara her ay düzenli olarak yapılıyor. Söz konusu ödemelerden yararlanmak isteyen vatandaşların e-Devlet kanalı üzerinden veya ikametgah adresinin bağlı olduğu ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden başvuruda bulunması gerekiyor. Başvuruları onaylanan ve hak sahibi olan vatandaşlara her ay bu ödemeler düzenli olarak yapılıyor. Ödemeler ve ödeme tarihleri de e-Devlet üzerinden sorgulama ekranında sorgulanabiliyor. Peki Eylül ayında Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak? İşte detaylar…

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NEDİR?

Aile Destek Paketi ödemeleri, hane başına düzenli olarak veriliyor. 4 farklı gelir aralığına göre hesaplara yatırılan yardımların tutarları, aylık olarak hak sahiplerine veriliyor ve bu ödemeler 12 ay boyunca devam ediyor. Söz konusu ödemeler eğitim, sağlık, gıda ve barınma gibi alanları kapsıyor. Peki hak sahibi vatandaşlar Eylül ayı Aile Destek ödemelerini hangi tarihte alacak?

HANGİ TARİHTE HESAPLARA YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda Aile Destek Programının 1 yıl daha uzatıldığını açıklamıştı. Eylül ayının gelişiyle birlikte Aile Destek ödemelerinin tarihi de merak konusu oldu. Ancak Eylül ayı sosyal yardım ödemelerine ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Bununla birlikte Aile Destek Programı kapsamında Eylül ayı ödemelerinin, ayın 15’inde hesaplara yatması bekleniyor.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım ödemelerinin tutarlarının artırıldığını duyurmuştu. Buna göre Aile Destek Programı hane başına düşen aylık ödeme tutarları şöyle:

  • 450 TL ve altında geliri olanlara 1.250 TL
  • 450 TL - 911,15 TL arasında geliri olanlara 1.100 TL
  • 911,15 TL - 1.372,30 TL arasında geliri olanlara 950 TL
  • 1.372,30 TL - 1.833,45 TL arasında geliri olanlara 850 TL.

Gündem Haberleri