EYT ne zaman meclise sunulacak?

EYT ile alakalı olarak yapılacak kanuni düzenlemenin TBMM'ye ne zaman gönderileceği merak ediliyor. EYT düzenlemesine dair kanun teklifi meclise ne zaman verilecek?

Yıllardır EYT ile alakalı olarak sorun yaşayan ve yaşları gelmediği için emekli olamayan vatandaşlar büyük bir heyecanla EYT serüveninin sona ermesini bekliyorlar. EYT düzenlemesinin tüm aşamaları yakından takip edilirken yasalaşma sürecinin uzaması çoğu EYT'li için sabırsızlığa neden oluyor. EYT ile alakalı kanun teklifi halen daha TBMM Başkanlığı'na sunulmazken buna dair gelişmenin ne zaman yaşanacağına ilişkin araştırmalar yapılıyor. 

EYT'DE SON DURUM NE?

EYT düzenlemesine dair artık pek bilinmeyen bir durum kalmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapılacak olan EYT düzenlemesine dair ayrıntıları yılbaşından hemen önce açıklamıştı. Artık EYT'liler kanun teklifinin yasalaşmasını ve kendilerine uzun yıllardır verilmeyen emeklilik haklarının verilmesini bekliyorlar. Ancak bunun için önce TBMM Başkanlığına EYT ile alakalı olarak kanun teklifinin verilmesi gerekiyor. Şu ana kadar TBMM'de AK Parti kanadı tarafından verilmiş herhangi bir EYT kanun teklifi bulunmuyor. 

NE ZAMAN TBMM'YE SUNULACAK?

EYT ile alakalı kanun teklifinin ne zaman TBMM'ye sunulacağına dair meraklı bekleyiş sürüyor. AK Parti kurmayları bu kanun teklifinin gelecek hafta TBMM Başkanlığına sunulacağını açıklıyorlar. Ancak konuya dair ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ne de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den herhangi bir açıklama geldi. EYT düzenlemesine ilişkin sadece kapsamlı bir açıklama yapıldı ama yasama sürecine dair herhangi bir somut adım atılmadı. 

EYT'LİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLECEKLER?

EYT'lilerin ne zaman emekli olabileceklerine dair sorunun cevabı TBMM'ye sunulacak olan kanun teklifinde yer alacak. Kanunun yürürlüğe gireceği tarih teklifte yer alacak. O tarihten itibaren EYT'liler SGK'ya emeklilik dilekçesi verebilecekler. TBMM'de yasalaşma sürecinin de 1-2 haftayı bulabileceği düşünülünce en erken Ocak ayı sonunda, en geç ise Şubat ayında EYT'liler emekli olabilecekler. 

Gündem Haberleri