EYT'iler Meydana İniyor! EYT Maltepe Mitingi Ne Zaman 2022, Saat Kaçta, EYT'de Son Durum Ne?

5 milyon EYT'li seslerini duyurmak için mitingde buluşmaya hazırlanıyor. EYT mitingi 2022 son dakika için beklenen sorular yanıtlandı. EYT'lilere müjde beklenen miting nerede, ne zaman, saat kaçta?

EYT Yasası için umutlu bekleyişlerini sürdüren Emeklilikte Yaşa Takılanlar bir kere daha meydanlara inmeye hazırlanıyor. Emekli olmak için aranılan prim gün sayısı ve fiili hizmet süresi şartlarını taşımalarına rağmen 1999 senesinde yapılan yasal düzenleme ile getirilen yaş şartına takılan kişiler EYT derneğini kurmuşlardı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar kelimelerinin ilk harflerinden oluşan kısaltma olan EYT mağdurları düzenlemenin edinilmiş hakların kaybedilemeyeceği iddiası ile haksız olduğunu belirterek kanunun geriye dönük işletilmemesini talep ediyordu. Bugüne kadar sürekli hayır yanıtını alan EYT mağdurları, AK Parti'nin seçim öncesinde düşen oy oranlarını arttırmak amacı ile EYT kanunu üzerinde çalıştığının açıklanması ile umutlanmıştı.

EYT BUGÜN SON DAKİKA: EYT KANUNU ÇIKMADI, EYT'LİLER MEYDANA İNME KARARI ALDI!

Uğradıkları hak kayıplarının önlenmesini sağlamak adına EYT'liler sabırla EYT yasası düzenlemesinin çıkartılmasını beklemiş, kanunun çıkarıldığı günden sonraki sigorta girişi olan kişilere uygulanmasını talep etmişti. Beklenen EYT müjdesi bir türlü gelmezken EYT mağdurları bir kere daha toplanarak seslerini hükümete duyurma kararı aldı.

EYT MİTİNGİ 2022 NE ZAMAN, MALTEPE MİTİNGİ NEREDE YAPILACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak tarafından yapılan son dakika açıklaması ile EYT mitingi için resmi olarak başvuru yapıldığı ilan edildi. Yapılan başvurunun kabul edilmesi durumunda milyonlarca EYT yeniden buluşmak için meydanlara inecek ve 2023 seçimlerinden önce EYT'nin çıkartılmasını talep edecek.

EYT resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan başvuru belgesine göre EYT mitingi izin verilmesi durumunda 15 Mayıs 2022 Cuma günü yapılacak. Mitingin yapılacağı yer ise İstanbul Maltepe sahil miting alanı olarak açıklandı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri