EYT'liler dikkat! İzin alındı, EYT Kadıköy mitingi ne zaman, nerede, saat kaçta?

Çalışma Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafında EYT yasası hakkında çalışmalar tüm hızı ile devam ederken gündeme gelen 9 bin prim günü şartı nedeniyle tepkiler oluşmuştu. EYT mağdurları yeni miting haberi verdi! İşte EYT mitingi son dakika açıklaması!...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar bu kelimelerin ilk harflerinden oluşan kısaltma ile bir araya gelmiş ve kurmuş oldukları dernek ile seslerini duyurmaya çalışmıştı. 1999 senesinde yapılan yasal düzenleme ile emekli olmak isteyen kişilerde aranılan prim gün sayısı ve fiili hizmet süresi şartlarına yaş şartı da eklenmişti. 

Aranılan 2 şartı taşıyan ve emekli olmak için gün sayan milyonlarca kişi yaş şartına takıldıkları için emeklilik haklarını kaybetmişti. Emeklilikte yaş şartına takılan kişiler EYT derneği çatısı altında toplanırken yıllarca devam eden EYT yasası mücadelesi ile sonunda beklenen müjdeli haber gelmiş ve hükümet EYT yasası üzerinde çalışmaya başladığını duyurmuştu. 

EYT'DE BUGÜN SON DAKİKA: EYT NE ZAMAN ÇIKACAK, EYT YASASINDA SON DURUM NE?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklaması ile EYT yasası üzerinde çalıştıklarını belirtmiş düzenlemenin yıl sonunda ya da en geç Ocak 2023 tarihinde meclise sunulacağını ilan etmişti. Süreçte pek çok EYT formülleri açıklaması yapılsa da Bakan Bilgin böyle bir çalışma olmadığını ve tek bir formül olacağını söylemişti. 

EYT MİTİNGİ NE ZAMAN, NEREDE, KADIKÖY MİTİNGİ SAAT KAÇTA?

EYT mağdurları 1999 öncesi işe girişi olan kişilere istisnasız bu hakkın verilmesini ve hiçbir koşul aranmamasını talep ederken yeni miting kararı alındı. 4 Eylül 2022 Pazar günü saat 14:00'de Kadıköy İskele Meydanı Atatürk Heykeli önünde basın açıklaması yapılacağı ilan edildi. 

Gündem Haberleri