Facebook'tan Çalışanlarına Rekor Tazminat! Tam 52 Milyon Dolar Ödeyecek

Sosyal platform devi olan Facebook son dönemlerde denetleyici personelleri ile tazminat yarışına girdi.

Sosyal platform devi olan Facebook son dönemlerde denetleyici personelleri ile tazminat yarışına girdi. Psikolojik olarak yıprandıklarını ifade eden denetleyici personelle uzlaşan Facebook 52 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

Facebook binlerce çalışanı ile hizmet veren en büyük sosyal medya platformlarından birisi olarak biliniyor. Bu süreçte çalışanları arasında denetleyici konumda bulunanlar daha önce Facebook’a açtıkları dava ile gündeme gelmişlerdi. Sosyal medya devi bu sefer yeni bir sorunla karşı karşıya kaldı. Anlaşma yoluna giderek denetçi olarak çalışacak olan personele tazminat ödeyeceği belirlendi.



Denetçiler sosyal medya hesaplarına yüklenen fotoğrafları ve içerikleri kontrol ederek onay veriyorlar. Bu süreçte pek çok hassas içerik yüklemesi de yapılıyor. Bu süreç içerisinde çalışanların psikolojik olarak yıprandıkları ve kendilerini iyi hissetmedikleri belirlendi. Pek çok çalışanda denetledikleri fotoğraflar ve videolar karşısında psikolojik hastalıklarla birlikte bazı travmaların baş gösterdiği belirlendi.



Facebook Çalışanlarının Tedavi Masraflarını Üzerine Aldı



ABD’de bulunan içerik denetleyicileri bu süreçte dava açmışlardı. Denetledikleri içerikler içerisinde vahşet, istismar, tecavüz, cinayet gibi pek çok nokta bulunuyordu. Bunun üzerine pek çok çalışan sağlık sorunları yaşadıklarını dile getirdi. Facebook’un ise bu süreçte kendilerine bekledikleri desteği vermediği ve yeterli olmadığı iddia edildi.



Facebook bu süreç içerisinde alınan karar ve uzlaşma sonrasında 10 binden fazla eski ve yeni olmak üzere çalışanı için tazminat ödeyeceğini açıkladı. Ödenecek olan tazminatın ise 52 milyon dolar olacağı ifade edildi. Tazminat ödemelerinden ayrı olarak 50 bin dolar kadar da tedavi ücreti ödemeye kadar verdi. Bu durum Facebook’un verdiği en büyük tazminatlardan birisi olarak ifade ediliyor. Şirket yaklaşık bir yıl önce de denetleyici olarak çalışan personelin maaşına oldukça fazla bir zam yapmıştı.



emlak365.com


Gündem Haberleri