Fatih Altaylı yeni seçim tarihini açıkladı! Deprem nedeniyle seçim ertelenecek mi?

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan deprem büyük bir yıkıma neden olurken 10 il enkaz haline gelmişti. Yaşanan deprem nedeni ile seçimlerin ertelenmesi gündeme gelmişti.

Fatih Altaylı yeni seçim tarihini açıkladı! Deprem nedeniyle seçim ertelenecek mi? Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan iki büyük depremle sarsılan Türkiye depremin yaralarını sarmak için çalışmalara devam ediyor. 

6 Şubat tarihinde 10 ilde meydana gelen depremle büyük bir yıkım yaşanırken tüm Türkiye'de adeta hayat durmuştu. Yaşanan deprem nedeni ile gözler yapılacak olan seçime çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile Haziran ayında yapılacak olan seçim tarihi erkene alınmış ve 14 Mayıs 2023 olarak ilan edilmişti. Deprem sonrası seçim tarihi gündeme gelmişti. 

DEPREM SONRASI SEÇİM TARİHİ DEĞİŞİR Mİ, GENEL SEÇİMLER ERTELENECEK Mİ?

Yaşanan deprem asrın felaketi olarak anılırken 10 ilde büyük bir yıkım yaşanmıştı. Yaşanan felaket nedeni ile Türkiye'de hayat dururken Mayıs ayında yapılacağı açıklanan genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için tarih konusunda da değişiklik yapılabileceği beklentisi oluşmuştu. 

 Ünlü Gazeteci Fatih Altaylı kulislerde konuşulan iddiaları köşesine taşırken "Ben elbette onlar gibi hukukçu değilim. Ancak konuşulanları, planlananları duyup aktarabilirim. Ve bana gelen bilgilere göre, süreç Ersan Şen’in söylediğine yakın bir şekilde ilerleyecek gibi duruyor. İktidar kanadı, seçimleri erteletme işini YSK’ya paslayacak. Önce bir seçim kararı alınacak. Sonra YSK, 4 ilde tamamen 6 ilde ise kısmen seçim sürecini yürütmesinin fiilen imkansız hale geldiğini bildirecek ve seçimlerin ertelenmesini isteyecek. Böylelikle seçimler en az 6 ay, muhtemelen bir yıl ertelenecek. Sonrası! Allah kerim" diyerek seçimlerin en az 6 ay ertelenebileceğini Kasım ayına sarkabileceğini dile getirdi. 

Gündem Haberleri