Fatma Girik'in Bodrum'daki Lüks Villası Kardeşini Ve Yeğenini Karşı Karşıya Getirdi!

Ocak ayında hayatını kaybeden ünlü sanatçı Fatma Girik’in mirası kardeşleri ve yeğenleri arasında sorun oldu. Fatma Girik vasiyetname ile mirasını paylaştırmasına rağmen miras kavgası mahkemelere taşındı. Bodrum’daki 30 Milyon TL’lik lüks villa yeğen ile dayıyı karşı karşıya getirdi.

Türk sinemasının efsane isimlerinden olan Fatma Girik Ocak ayında vefat etmişti. Fatma Girik’in vefatının ardından ise mirası sürekli gündemde kalmaya devam ediyor. Edinilen bilgilere göre Fatma Girik sağlığında kendisi vefat ettikten sonra herhangi bir anlaşmazlık yaşanmasın diye mirasını vasiyetname ile paylaştırdı. Tarafların iddialara göre Fatma Girik o dönem verdiği karar ile kardeşi Günay Girik’i miras dışında bıraktı. Bu durum ise miras anlaşmazlığının mahkemelere taşınmasına neden oldu.

FATMA GİRİK'İN VASİYETNAMESİ MAHKEMEYE TAŞINDI

Günay Girik ablası Fatma Girik’in vasiyetnamesini iptal ettirmek için dava açarak mahkemeden karar beklemeye başladı. Ayrıca Bordurm’da Fatma Girik’in hayatının son dönemini geçirdiği 30 Milyon TL’lik lüks villaya da tedbir konulması talep edildi. Günay Girik’in bu girişimi karşısında karşı tarafta bulunan bir diğer kardeş Müsser Girik ile Fatma Girik’in yeğeni Fatma Ahu Turanlı karşı bir hukuk mücadelesine başladılar.

AVUKAT MİRAS KAVGASININ AYRINTILARINI AÇIKLADI!

Fatma Girik’in mirasının çoğunu bıraktığı iddia edilen Fatma Ahu Turanlı’nın avukatı Sabit Emekdar yaşanan sürece dair kapsamlı bir açıklama yaparak, “Günay Girik müvekkilim Fatma Ahu Turanlı’yı karalamaktadır. Biz yalan beyanlara ve iftiralara karşı bir açıklama yapma gereği duymadık. Ancak vasiyetnamenin iptaline dair açılan dava bir açıklama yapılmasını gerekli kılmıştır.

Fatma Girik, 2018 yılında vasiyetnamesini kendi hür iradesiyle hazırlamıştır. Günay Girik, Fatma Girik’in akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia etmektedir. Oysa aynı Günay Girik ablası Fatma Girik’in vefatından sonra verdiği bir röportajda ablasının sadece yürümekte güçlük çektiğini ve başka bir sağlık sorunu olmadığını açıklamıştır.

2018 yılında Fatma Girik 2 tanık eşliğinde devlet hastanesinden sağlık raporu alarak noterde vasiyetnamesini oluşturmuştur. Hatta Fatma Girik yakın çevresine vasiyetname hazırlamasının asıl amacının Günay Girik’i miras dışı bırakmak olduğunu açıklamıştır. Bu konuda tanıklarımız da mevcuttur.

Fatma Girik’in vasiyetnamesi Fatma Ahu Turanlı’nın baskısı ile hazırlanması mümkün değildir. Fatma Girik vasiyetname işlemlerini yaparken Fatma Ahu Turanı İstanbul’dadır. Vasiyetnameye göre Fatma Girik adına kayıtlı gayrimenkuller eşit hisseler halinde kardeşi Müesser Girik ile Fatma Ahu Turanlı’ya bırakılmıştır. Ayrıca Fatma Girik bankada olan parasından Günay Girik’in iki çocuğuna, Ahu Aşkar’a, evde çalışan yardımcılara olmak üzere 5 kişiye miras bırakmıştır. Gelinen durumda Günay Girik, Bodrum’daki eve gerekşirse çilingir marifetiyle gireceğini söylemesi üzerine Bodrum Aile Mahkemesi’ne başvurarak kendisi hakkında 3 ay uzaklaştırma kararı aldık.” dedi.

Gündem Haberleri